KTM RC 390 Cup in de spotlights


KNMV - 17 juni, 2015

Sinds dit jaar is de KTM RC 390 Cup in Nederland van start gegaan. Afgelopen weekend reden de Nederlandse deelnemers tijdens het IDM op de Nürburgring een gecombineerde race met de Duitse KTM Cup. Hierdoor stonden er maar liefst 46 rijders aan de start! De KNMV nam in Duitsland een kijkje in de keuken van deze nieuwe klasse die een podium biedt aan zowel de jonge als ook de wat oudere racetalenten.

In de eerste video vertelt Eldert Mulder van KTM Nederland over de aanpassingen van de standaard KTM RC 390, zodat deze geschikt wordt om mee te racen. En in de tweede race stellen een aantal coureurs uit deze nog jonge raceklasse zich aan je voor.

 

 

Schotman

Robert Schotman – die naast de KTM RC 390 Cup ook actief is in de Red Bull Rookies Cup – werd op de Nürburgring de glorieuze winnaar. De Nederlander was een klasse apart en pakte een afgetekende overwinning. Achter Schotman streden Bram Lambrechts, Joep Overbeeke en Milan Merckelbach een verbeten strijd uit om de plaatsen zeven, acht en negen in deze combinatiewedstrijd. Lambrechts wist die strijd op de meet in zijn voordeel te beslissen maar het verschil van 0,036 seconde met Overbeeke was met het blote oog nauwelijks waarneembaar. Merkelbach finishte een kleine seconde achter Overbeeke als negende. Lambrechts was met die zevende plaats ook de beste senior terwijl Schotman, Overbeeke en Merckelbach het podium van de junioren mochten betreden.

Ondersteuning KNMV

De KNMV ondersteunt deze klasse zowel financieel als d.m.v. van het geven van trainingen aan de coureurs, deze worden verzorgd door KNMV-trainer Joey Litjens en KNMV-bondscoach Barry Veneman. Kijk voor meer info over de KTM RC 390 Cup op www.ktmcup.nl.