Jumbo Run bezorgt kinderen ‘dag van het jaar’


KNMV - 16 juni, 2015

Op 20 juni aanstaande wordt al weer voor de 52e keer de Jumbo Run georganiseerd, een jaarlijkse zijspantocht voor gehandicapte kinderen van de Maartenschool in Nijmegen en SG de Lichtenbeek in Arnhem. Aan de tocht doen ieder jaar zo’n 160 zijspannen mee.

Dit jaar gaat de Jumbo Run naar Barneveld alwaar de deelnemers te gast zullen zijn bij de Lions Club Barneveld. De stoet wordt begeleid door verkeersregelaars van de bij de KNMV aangesloten motorclub MC Keizer Karel uit Nijmegen en 10 verkeersagenten. Zij zorgen ervoor dat de groep bij elkaar kan blijven. In verband met de uiteenlopende aandoeningen van de kinderen reizen ook een aantal EHBO’ers, verpleegkundigen en een arts mee.

Dag van het jaar

Voor de kinderen zijn er geen kosten verbonden aan het meerijden. Voor velen is het de dag van het jaar. De zijspanrijders komen uit het hele land, sommigen zijn zelfs afkomstig uit Duitsland en Engeland.

De naam ‘Jumbo Run’ is afkomstig van een Engels initiatief waar men een aantal gehandicapte kinderen meenam in het zijspan voor een uitstapje naar de dierentuin. Jumbo de olifant werd daarbij als mascotte geleend. In 1963 vond de eerste Jumbo Run plaats en inmiddels zijn er ook soortgelijke tochten Duitsland, België en de Scandinavische landen.

Kijk voor meer informatie op www.jumborun.nl.