Indoor MX-nieuws Zuidbroek en Schijndel


KNMV - 02 juni, 2015

De datum van de vijfde editie van de Dutch Supercross in Zuidbroek is verzet naar 30 en 31 oktober en 1 november. De organisatie heeft dit besluit uit realistisch oogpunt genomen aangezien er op de eerder gepubliceerde datum nog drie andere supercrossen gepland staan in Europa.

Omdat de deelnemers dan uit vier wedstrijden hadden moeten kiezen, zou iedere organisatie slechts een aantal toprijders aan kunnen trekken. Dit is niet de insteek van de organisatie van de Dutch Supercross want zij hebben de laatste jaren laten zien dat ze een heel sterk internationaal deelnemersveld aan de start kunnen krijgen.

De organisatie is er trots op dat toprijders als Matt Goerke, Dennis Ullrich, Florent Richier en Valentin Teillet in Zuidbroek op het hoogste schavot hebben gestaan. De interesse van de rijders om naar Zuidbroek te komen wordt ieder jaar groter en dat is voor de organisatie een stimulans om zich te blijven verbeteren. De organisatie wil het publiek iets te beiden hebben en daarvan zijn de rijders een belangrijke factor. Mede daardoor is de beslissing genomen om de wedstrijd een week eerder te organiseren.

Het supercrosscircuit van Zuidbroek zorgt ieder jaar voor veel uitdaging voor de rijders. Freddy Verherstraeten heeft de baan in alle edities vakkundig aangelegd en dit zorgde ervoor dat het aanwezig publiek kon genieten van supercross op hoog niveau. Klik op deze link om een videocompilatie van vorig jaar te bekijken.

Schijndel

Naast het nieuws uit Zuidbroek is bekend geworden dat MSV Schijndel ook in 2015 weer een indoor motocross zal organiseren: noteer 24 en 25 oktober in je agenda.