FIM organiseert enduro trainingskamp voor vrouwen


KNMV - 16 juni, 2015

De mondiale motorsportbond FIM organiseert samen met commissie Women in Motorcycling een enduro trainingskamp speciaal voor vrouwen. Het kamp vindt van 14 t/m 16 juli plaats in Bilstain, België. Voorafgaand aan dit nieuwe initiatief wordt op 12 juli de voorlaatste ronde van het WK enduro voor vrouwen verreden.

Voor het kamp kan gebruik worden gemaakt van de uitgebreide faciliteiten en het terrein van Bilstain. Zowel ervaren vrouwelijke endurorijders als beginners zullen volgens het FIM-persbericht profiteren van de expertise van FIM Enduro Course inspector Maurizio Micheluz, hij zal worden ondersteund door de lokale Belgische coach Thierry Klutz.

Deelnemers staat twee volle trainingsdagen van 9.00 uur tot en met 18.00 uur te wachten en op de derde dag is men alsnog tot 15.00 uur in touw. Tijdens het kamp wordt aan diverse onderdelen gewerkt, zodat men ervaring op doet met allerlei verschillende evenementen en teerrein zoals extreme tests, SuperEnduro en de ISDE. Ook krijgen de endurorijdsters les in het sleutelen.

Aanmelden

De aanmelding verloopt via Jean-Paul Gombeaud: jean-paul.gombeaud@fim.ch. De kosten bedragen € 16,- per rijder per dag voor de toegang tot Bilstain en € 60,- per rijder te betalen aan de FIM. Rijders dienen zelf te zorgen voor een geldige licentie, authorisatie van de nationale bond en een geldige verzekering. Bekijk de flyer en neem voor meer informatie contact op met Jean-Paul Gombeaud.