Enduroselectie maakt sprongen voorwaarts


KNMV - 05 juni, 2015

De KNMV-enduroselectie is nu iets meer dan een jaar bezig om onder intensieve begeleiding van coach Erik Davids te werken aan topprestaties. Tijd voor een terugblik.

De topselectie bestaande uit Lucas Dolfing, Bas Klein Haneveld, Robin Nijkamp, Thierry Pittens en Wesley Pittens als ook de subselectie bestaande uit Nina Klink, Michel Hoenson, Kay Hulshof, Vincent Rikhof en Bjon Sloot hebben hard gewerkt en daarmee komen ook de prestaties. Coach Erik Davids is trots op zijn selectie: “Sinds de winter hebben we een flinke sprong voorwaarts gemaakt. Er zijn vele intensieve fysieke trainingen geweest en er is veel meer getraind in het voorjaar. Daarbij is ook de bondscoach motocross, Marcel Hartman, betrokken zodat de rijders hun rijlijnen en rijtechniek konden verbeteren.”

Traject intensiveren

Bij de EK enduro-wedstrijden in Italië en Kroatië werden de vruchten geplukt en reden diverse selectierijders in de top 10. Sporttechnisch manager Camiel van Berkesteijn: “We zien dat de rijders zich verbeteren en de resultaten stemmen nu al zo hoopvol dat de KNMV gemotiveerd is om het opleidingstraject verder te intensiveren. We focussen daarbij op de resterende EK enduro-wedstrijden op 8 en 9 augustus in Finland en op 31 oktober en 1 november in Duitsland als ook op deelname aan de ISDE, de Zesdaagse, in 2016.”