Eerste SOBW-kampioenen 2015 bekend


KNMV - 23 juni, 2015

Bij de SOBW zijn de eerste kampioenen al bekend. Afgelopen weekend werd er in Blokzijl geracet. Wesley Deckers mocht zich na de tweede race Nederlands kampioen in de Formuleklasse noemen. Eerder stelde Marc Beltman al het kampioenschap in de Expiklasse veilig.

Decker had na de races in Blokzijl voldoende punten verzameld om het kampioenschap in de Formuleklasse te kunnen vieren. Hij vertelt: “Het is wel jammer dat er dit jaar weinig deelnemers zijn in deze klasse. Ook het verschil is vrij groot. Vandaag ben ik wel tevreden over mijn prestaties, ik heb het maximale eruit gehaald. Ik heb dit jaar veel meer vertrouwen gekregen in de motor. Volgend seizoen hoop ik in de Expiklasse een gooi te doen naar het kampioenschap.”

Kampioenschap Expiklasse

En dan is Marc Beltman mogelijk ‘the man to beat’, hij mag zich voor seizoen 2015 Nederlands kampioen van de Expiklasse noemen. Op het kartcircuit van Spa Francorchamps won hij op de zaterdag beide races nipt voor Geline Dunnik. Zondag deed Dunnik niet mee en was er weinig concurrentie voor rede coureur uit Lettele. Veltman was duidelijk een maatje te groot voor Julian de Baat. Ook in de Expiklasse zijn er dit jaar niet veel deelnemers, waardoor Beltman nu al het kampioenschap veilig heeft kunnen stellen. “Ik ben wel blij met het kampioenschap. Dit weekend ging op zich wel goed, zaterdag had ik wat meer concurrentie dus dat was wel mooier. Vandaag kon ik makkelijk uitlopen. Dit is mijn derde jaar in de Expiklasse, ik rij dit seizoen natuurlijk gewoon uit maar wat ik volgend jaar ga doen weet ik nog niet. Eerst nu dit kampioenschap vieren!”