Drie uit drie voor Vermeulen in BeNeCup Supermoto


KNMV - 01 juni, 2015

Devon Vermeulen heeft in het Zuid-Hollandse Rockanje de derde wedstrijd om de BeNeCup gewonnen. De rijder uit Eindhoven heeft tot nu toe alle drie de wedstrijden winnend af weten te sluiten.

Toch kende hij in Rockanje een enerverende dag want in de eerste manche verremde hij zich een aantal keren en moest na een valpartij de zege aan Romain Kaivers laten. In de tweede manche nam hij zijn revanche om als winnaar over de finish te komen. In de superfinale ging hij de strijd aan met Kevin Vieillevoye maar hierin ging het mis bij een inhaalpoging op een bult. Vieillevoye won toen de wedstrijd voor Vermeulen en Maxime Godeau.

Gladde achterband

In de training waren Viellevoye, Kaivers en Vermeulen al erg aan elkaar gewaagd. Alle drie de rijders trainden in dezelfde seconde waardoor het aanwezige publiek kon rekenen op spannende manches. In de eerste manche was het Vermeulen die het deelnemersveld aanvoerde na de start en ronde na ronde aan de leiding reed. Met snelle rondetijden probeerde hij een gat te slaan maar door een gladde achterband verremde hij zich tot drie keer toe en verloor de koppositie door een valpartij. Romain Kaivers nam het commando over en hield de koppositie in handen tot aan de finish. Vermeulen reed de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit op een tweede plaats en Kevin Vieillevoye kwam na een slechte start als derde over de finish. 

Voor de tweede manche had Vermeulen een betere achterband op de machine gemonteerd en was belust op revanche. Dit deed hij dan ook want na een goede start begon hij als leider aan de wedstrijd en gaf de concurrentie geen kans om hem te passeren. Hij controleerde de wedstrijd en werd als winnaar afgevlagd. De Belgen Kevin Vieillevoye en Romain Kaivers streden voor de tweede plaats. De hele manche was het Vieillevoye die op een tweede plaats reed maar in de laatste ronde verloor hij deze positie toch nog aan Kaivers en kwam op een derde plaats over de finish.

Loeren op een gaatje

Het klapstuk van de dag was de superfinale. Ondanks hun slechte startplaatsen kwamen Kevin Vieillevoye en Devon Vermeulen toch als leiders uit de eerste ronde. Beide rijders  gaven elkaar geen duimbreedte toe. Vermeulen loerde op een gaatje waar hij de koppositie over kon nemen. Hij ging in de aanval maar op een springbult kwam hij niet goed uit en kwam ten val. Vieillevoye kon toen onbedreigd naar de zege rijden en won de wedstrijd voor Vermeulen en Maxime Godeau.
 
In de Nederlandse nationale klasse wist Maikel van der Zanden beide manches te winnen en pakte de dagzege voor Roelof van der Wal 2-3 en Barry van Ieperenburg 4-2. Florian Catrice was de beste in de Belgische nationale klasse. Ook hij wist beide manches te winnen. Jonathan Caspar werd tweede 2-5 voor Maxime Ninane 6-2. Ook in de euro klasse zagen we ook een dubbelslag voor Romain Requier. Maxime Godeau werd tweede met een 4-2 voor Kenny Neirinck 3-3.

Uitslagen

Bekijk hier alle uitslagen van de BeNeCup in Rockanje.
 
Op 14 juni staat de vierde wedstrijd om de BeNeCup op het programma in Florennes, Belgie.