Bo Bendsneyder wint Red Bull Rookies Cup Assen


KNMV - 27 juni, 2015

Ruim 97.000 bezoekers kwamen zaterdag naar het circuit om de grootmachten in de motorsport te zien.
Niet alleen op de racedag werd de baan druk bezocht, donderdag kwamen er ruim tienduizend toeschouwers naar Assen en op vrijdag waren dat bijna 35.000 motorliefhebbers.
Bij elkaar opgeteld hebben ruim 142.000 liefhebbers de Motul TT Assen bezocht.

Zevende MotoGP overwinning voor Rossi op TT Circuit Assen

Valentino Rossi wint de 85e Dutch TT. Het is de zevende keer dat de Italiaan als eerste in de MotoGP over de finishlijn komt in Assen. De laatste keer dat hij dat deed dateert uit 2013. Het was nu een strijd tussen de regerend wereldkampioen Marc Marquez en publiekslieveling Valentino Rossi. De zege werd bepaald in de de Geert Timmer bocht, waarbij Rossi, aangetikt door Marquez, door het grind moest en Marquez over het kunstgras. 

Klassementsleider Zarco wint Moto2

De huidige klassementsleider Johann Zarco wint de achtste race van de Moto2 klasse. In zijn kielzog kwamen Tito Rabat en Sam Lowes over de finish.
In de eerste ronde crashte Salom, hierdoor ontstond er een rode vlag situatie. Na de herstart werden er nog zestien ronden verreden in de Moto2 race.

Oliveira als eerste over de finish in spectaculaire Moto3 race

De Moto3 race was ongelooflijk spannend. Uiteindelijk is het de Portugees Miguel Oliveira die er met de zege vandoor gaat. Na hem komen de zestienjarige Fabio Quartararo en de klassementsleider Danny Kent over de finish.

Bendsneyder flikt het weer

De Rotterdammer Bo Bendsneyder, wint in de Red Bull Rookies ook de tweede race op het TT Circuit Assen. Net als gister, liet hij de Italiaanse Fabio di Giannantonio achter zich. Robert Schotman finishte als tiende en Walid Soppe uit Coevorden ging als dertiende de lijn over.

Dutch Supersport

De Dutch Supersportwedstrijd van de Dutch TT Assen is gewonnen door regerend kampioen Rob Hartog. De van pole positie gestarte Hartog leidde van start tot finish en hield daarbij Ivar Doornbos en Eric Ott achter zich. Kawasakicoureur Hartog liet in de trainingen al zien dat hij nagenoeg onklopbaar was en dat onderstreepte hij tijdens de race.