BeNeCup Supermoto Bilstain


KNMV - 26 juni, 2015

Na drie wedstrijden in Nederland wordt er op zondag 28 juni voor het eerst dit jaar op Belgische bodem gestreden voor de punten in de BeNeCup Supermoto. In de prestigeklasse vervult Devon Vermeulen een dominante rol en wist de eerste drie wedstrijden van de BeNeCup Supermoto te winnen. Zijn voorsprong op tweede man, Romain Kaivers, bedraagt voor aanvang van de wedstrijd in Bilstain 31 punten. Op vertrouwde bodem zal Kaivers zijn huid duur willen verkopen en moet punten goed gaan maken op Vermeulen wil hij zijn kansen op de titel in leven houden.

Achter Vermeulen en Kaivers bezet Kevin Vieillevoye de derde plaats in de tussenstand. De nummer 2 van seizoen 2014 kende bij de eerste wedstrijd in Zelhem een moeilijke seizoenstart en liep daar gelijk een nulscore op. Na drie wedstrijden kijkt hij tegen een achterstand aan van 61 punten op Vermeulen en voor hem geldt dan ook hetzelfde als voor Kaivers, hij moet winnen om zijn titelkansen in stand te houden. Met twee Belgen op scherp kan het in Bilstain niet anders dan dat het een mooie wedstrijd gaat worden. De Nederlanders Renzo van der Hoek en Erwin Mulder maken de top vijf compleet!

Euroklasse

In de Euroklasse zijn het drie Belgen die het klassement aanvoeren. Romain Requier staat aan de leiding met een voorsprong van 19 punten op Adrien Clarival, die op zijn beurt op de hielen wordt gezeten door Maxime Godeau. Het verschil tussen beiden is slechts drie punten waardoor het spannend zal worden want voor eigen publiek zullen ze elkaar geen duimbreed toe willen geven. Kenny Neirinck en Mark van Eindhoven bezetten de vierde en vijfde plaats in het kampioenschap. In deze klasse zijn de rijders erg aan elkaar gewaagd want het verschil tussen de vierde en negende man is op dit moment slechts dertien punten.

Nationale klasse

Maikel van der Zanden is in de Nederlandse nationale klasse aan een sterk seizoen bezig. In alle drie de wedstrijden heeft hij tot nu toe op het podium gestaan en van de zes manches wist hij er drie te winnen. Zijn voorsprong op Roelof van der Wal bedraagt op dit moment 47 punten. Achter van der Zanden en van der Wal volgt John Mooiman op 24 punten van Roelof van der Wal. Achter dit drietal is het een groepje van vier rijders dat aan het strijden is voor de vierde plaats. Oege de Jong, Thieleman Pullen, Allard Kerkhoven en Nicky Zoontjens staan slechts binnen vijftien punten van elkaar waardoor het klassement er na Bilstain weleens heel anders uit zou kunnen zien.

Belgisch nationale klasse

In de Belgische nationale klasse is Jonathan Gaspar de leider. In de zes verreden manches is hij slechts één keer buiten de top drie geëindigd en dit is dan ook in zijn puntenaantal te zien. Hij staat momenteel 29 punten voor op tweede man, Maxime Ninane.  Een kanshebber voor de titel is ook zonder meer Jordan Ameys want met een dubbelzege in Zelhem was hij de eerste leider in het kampioenschap. Ook in Boekel scoorde hij constant met tweemaal een tweede plaats maar omdat hij in Rockanje niet in actie kwam, staat hij derde in de tussenstand met een achterstand van 39 punten op leider Gaspar.

Trialshow

Het publiek krijgt niet alleen spannende supermotowedstrijden te zien want ook Fred Crosset en Chris Bruand zullen een spectaculaire trialshow verzorgen. Op zaterdag kan er al getraind worden op het circuit van Bilstain zodat de rijders op zondag het beste van zichzelf kunnen laten zien in de wedstrijden!
 
Het circuit van Bilstain ligt zo’n 45 kilometer onder Maastricht. Voor de mensen die er een bezoek willen brengen, het adres is als volgt:
 
Au pairon, 67
4831 Bilstain