WK Zijspanrace Engeland


KNMV - 19 juli, 2015

Op het Engelse circuit van Brands Hatch was de vijfde ronde voor het WK Zijspanrace, gecombineerd met een wedstrijd voor het Brits kampioenschap.
Streuer/Koerts eindigden als zevende, maar doordat alle overige WK teams uitvielen pakten de Nederlanders voor het eerst in hun carrière 25 WK punten.

Kwalificaties

 
De kwalificaties op zaterdag werden verreden onder tropische omstandigheden, waarbij de asfalttemperatuur opliep tot bijna 50 graden.

Het team van Reeves dook als eerste onder de 1:30. Hiermee pakten zij zowel de pole-positie als het nieuwe baanrecord. Stevens pakte de tweede plaats, Peach vertrekt als derde. Streuer/Koerst kenden een moeizame kwalificatie, door remproblemen zat er niet meer in dan een elfde tijd.

Race

 
Zondag om 17:20 uur gingen de zijspanteams van start voor hun race over 18 ronden. Bennie Streuer en Geert Koerts zijn als zevende geëindigd in een gecombineerde wedstrijd meetellend voor zowel het WK zijspannen als het Brits zijspan kampioenschap. De WK teams van Reeves, Holden en Päivärinta vielen uit. Aangezien er zes wildcard combinaties voor het Nederlandse duo finishten keert Team Streuer met 25 WK punten huiswaarts.