Pechhulpverlening in Griekenland


KNMV - 27 juli, 2015

Heb je een aanvullende module voor motor- en/of autopechservice in het buitenland afgesloten en ga je naar Griekenland op vakantie? Let dan op het volgende. Van onze pechhulpverlener hebben we een update gekregen t.a.v. de pechhulpverlening in Griekenland.

Primaire pechhulpverlening – wegenhulp en sleephulp – wordt normaal opgepakt, maar onderdelen zijn lastig te vinden. Dit ondanks het feit dat de banken inmiddels weer open zijn. De moeilijke verkrijgbaarheid van onderdelen geldt voor klanten van de meeste garages in heel Griekenland, een gevolg van voorschriften vanuit de Griekse regering.
Tevens is het niet met zekerheid te zeggen dat er kostengaranties afgegeven kunnen worden voor hotels, taxi’s en verhuurmaatschappijen. In de periode dat de Griekse banken dicht waren accepteerden veel bedrijven alleen nog maar cash geld en er is nog geen 100% garantie te geven dat er nu weer andere betalingsmethoden geaccepteerd worden. Het kan daarom nog altijd zo zijn dat je als motorrijder met pech de kosten voor bovengenoemde zaken eerst cash moet afrekenen.

Netwerk pechhulp uitgebreid

De KNMV Motorpechservice heeft inmiddels een extra hulpverleningsinstantie aangesloten op het netwerk van pechhulpverleners. Hierdoor is er meer kans dat er bij pech onderweg in Griekenland hulp kan worden gegeven zonder dat de berijder geld hoeft te betalen.

Neem voor meer informatie contact op met de helpdesk KNMV Motorpechservice via 088-2695116.