Jeffrey Herlings uitgeschakeld voor rest van seizoen


KNMV - 27 juli, 2015

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team is in de kwalificatieheat voor de Grand Prix van Tsjechië opnieuw geblesseerd geraakt.

De rijder uit Elsendorp kwam na een slechte start terug naar voren gereden maar tijdens zijn inhaalrace brak zijn KTM achter weg en kwam hij ten val. Jeffrey stond snel weer naast zijn motor maar net op het moment dat hij op wilde stappen, kwam Jordi Tixier eraan gesprongen en die sprong op hoge snelheid tegen het been van Jeffrey aan. Hierbij raakte zijn heup uit de kom.

Zijn heup is er onder narcose terug in gezet. Op zich ziet alles er goed uit maar wel was er op de foto een scheurtje te zien. Vandaag wordt er een MRI-scan van de heup van Jeffrey Herlings gemaakt. De motocrosser zal door deze blessure minimaal acht weken niet in actie kunnen komen, waardoor zijn kansen op de wereldtitel verkeken zijn.

Facebook

De tweevoudig wereldkampioen MX2 reageerde op zijn Facebookpagina zeer teleurgesteld. Herlings zegt de komende twee maanden niets meer met motorcross te maken willen hebben, maar dat hij volgend jaar terug zal komen.