Festiviteiten FIM Rally 2015 begonnen


KNMV - 27 juli, 2015

Rond het Kasteel Vorden verwelkomt de VAMC de Graafschaprijders deze dagen ruim 1000 buitenlandse motorrijders voor de 70ste FIM Rally. Hoewel de rally op woensdag 29 juli pas officieel begint, zijn er nu al activiteiten en zijn daarmee de eerste buitenlandse gasten reeds gearriveerd.

De FIM Rally is het grootste toerevenement van de mondiale motorbond FIM waarvoor motorrijders uit 26 landen, waaronder Amerika en Canada, zich hebben aangemeld. Het grootste deel van de deelnemers verblijft op de tijdelijk ingerichte camping op het terrein van het kasteel.

De officiële opening van de FIM Rally vindt plaats op woensdag 29 juli met de finish per land in het centrum van Vorden. De deelnemers, gegroepeerd per land, rijden een route van ongeveer acht kilometer waarna ze onder de tonen van het volkslied hun finishpas inleveren. De motoren worden in een ‘parc fermé’ geparkeerd en kunnen na 16.00 uur weer opgehaald worden.

De excursiedag op donderdag 30 juli en de Parade of Nations op vrijdag 31 juli zijn ook een vast programmaonderdeel van de FIM Rally. De Parade of Nations is een dankbetuiging van de deelnemers aan de lokale bevolking voor de genoten gastvrijheid. In een stoet rijden alle deelnemers aanstaande vrijdag een door de organisatie gemaakte route om in het centrum van Zutphen te eindigen.

Kijk voor meer informatie op www.fimrally2015.com.