Bestuur District Midden stelt zich aan je voor


KNMV - 15 juli, 2015

De bestuursleden van KNMV-district Midden verzetten veel werk om de recreatieve motorrijders en de motorsporters die binnen dit district wonen van dienst te zijn. Hoog tijd om eens kennis te maken met het districtsbestuur!

Arjan Mak (51) – districtsvoorzitter

“In 2001 heb ik het motorrijbewijs gehaald. Destijds werkte ik bij een autobedrijf en in een dolle bui besloten we met 10 collega’s om ons motorrijbewijs te gaan halen. Vervolgens heb ik veel woon-werkkilometers op de motor gereden. Dat zijn er de laatste jaren wat minder, maar nog altijd zo’n 15.000 kilometer per jaar. Bij District Midden raakte ik betrokken nadat ik een advertentie in Moto73 zag staan. Er werd een toercommissaris gezocht en ik dacht: ‘iets met motoren, leuk!’.

Na een aantal jaren als toercommissaris ben ik in 2013 districtsvoorzitter geworden. We werken met een ontzettend leuk team van vrijwilligers die nog maar korte tijd deel uitmaken van ons bestuur. Mijn uitdaging is om mijn opgedane kennis met hen te delen en ze te betrekken bij de ontwikkelingen binnen de KNMV en binnen het district. We werken als een (h)echt team en daar ben ik bijzonder trots op.

Het leuke aan een vrijwilligersfunctie binnen de KNMV is dat je omgaat met veel verschillende mensen. Als ze je gezicht bij allerlei evenementen zien merk je dat de contacten veel soepeler verlopen en dat geeft veel voldoening.”

Hans Houtman (60) – toercommissaris

“Na een aantal jaren in de avonduren en de weekenden motorrijles te hebben gegeven heb ik in 2012 besloten daar mee te stoppen. De hoeveelheid vrije tijd die dat opleverde ging vervelen en dus moest er wat gebeuren. Voorwaarde daarbij was dat het iets met motoren en motorrijden te maken moest hebben. In 2013 kwam de vraag van de voormalig districtsvoorzitter of de functie van toercommissaris iets voor mij was. Zijn enthousiasme over deze functie en over de KNMV maakte mij nieuwsgierig. Daarop zocht ik contact met Arjan, onze huidige voorzitter en hij bevestigde hetgeen mij eerder was verteld. Dit heeft mij doen besloten de stap te nemen en mij aan te melden als toercommissaris.

Uit ervaring kan ik zeggen dat het een goede keus is geweest. De combinatie tussen motorrijden en bestuurlijk bezig zijn, binnen een club mensen die allemaal dezelfde passie hebben, is voor mij een goede combinatie. De overleggen en bijeenkomsten die wij hebben vinden plaats in een ongedwongen sfeer zonder daarbij de professionaliteit uit het oog te verliezen.

Als toercommissaris rijd je ook een aantal toerritten mee, georganiseerd door clubs binnen je district. Deze ritten brengen je vaak op de mooiste plekken die ons landje kent. Kortom: ik kan volmondig zeggen dat de functie van toercommisaris volledig aan mijn verwachtingen voldoet. Een ieder die van motorrijden en het omgaan met mensen houdt en daarbij ook nog iets wil doen binnen een bestuur wil ik dan ook aanraden eens contact op te nemen om te kijken of er een passende functie binnen ons bestuur vacant is.”

Hans Burggraaff (55) – toercommissaris en penningmeester

Hans Burggraaf is begin 2013 begonnen als toercommissaris van District Midden, maar nam na een jaar het penningmeesterschap erbij. Hij heeft zijn motorrijbewijs sinds 1986 en kocht toen een Kawasaki Z650 met Mach 1-uitlaat (de naam zegt al genoeg). Daarna volgde een veel minder luidruchtige Honda Sevenfifty met een volle Schurgers-kuip. Een Honda Pan European ST1100 was de opvolger en tegenwoordig rijdt de toercommissaris/penningmeester met veel plezier op een Honda Pan European ST1300, waarmee hij 8.000-10.000 km. per jaar aflegt (alleen recreatief). Als toercommissaris is Hans de schakel tussen de toerclubs, het bondsbureau en het districtsbestuur en zijn rol kan daarbij zowel adviserend als ondersteunend zijn. Hans: “Je moet in ieder geval van alle markten thuis zijn, want je bent op vele vlakken actief als bestuurslid.” Ook is hij actief geweest tijdens de twee Motordagen van de KNMV. Over zijn functie is Hans zeer positief: “Je moet samen met je medebestuursleden de taken verdelen en dat gaat bij District Midden heel gemoedelijk en iedereen kwijt zich goed van zijn taken. Het is ook de gezelligheid met elkaar die je veel plezier geeft in het uitoefenen van je functie.”

Harry Sonderwal (63 jaar) – secretaris

Harry is sinds januari betrokken bij het bestuur van het District Midden. Tijdens de laatste districtsledenvergadering maakt hij deel uit van het bestuur als secretaris. Motorrijden doet hij al sinds 1978 en sinds 2008 doet hij dat op een Harley Davidson V-Rod die hij op Sint Maarten kocht. Harry Sonderwal geniet nog van elke rit en is zodra het mooi weer is op zijn motor te vinden. Waarom is hij actief binnen het district? Harry: “Ik heb gereageerd op een vacature binnen een District van de KNMV, omdat ik nog heel veel kennis en ervaring kan delen. Het bestuur van het District Midden heeft mij in haar midden opgenomen en ik ben blij deel uit te mogen maken van een groep enthousiaste motorrijders”.

Richard Valkering (39) – aspirant bestuurslid

Richard is aspirant-bestuurslid sinds mei 2015 en rijdt motor sinds 2003. Na eerst gereden te hebben op een Kawasaki GPZ 900R uit 1991 is hij nu de trotse eigenaar van een Suzuki 1200 Bandit uit 2006. De motor is vooral bedoeld voor pleziertochtjes. Zijn mooiste tocht tot nu toe was de rit door Schotland vorig jaar. Richard: “Ik maakte kennis met de KNMV toen ik op zoek was naar een opfriscursus. Tussen mijn twee motoren in had ik een paar jaar niet gereden, en de VRO Op Maat heeft me goed geholpen om weer met en goed gevoel op de motor te zitten. Toen ik onlangs de oproep zag voor nieuwe bestuursleden voor district Midden heb ik me aangemeld.  Ik wil graag de KNMV ondersteunen in haar rol als belangbehartiger voor de motorrijder. De komende tijd draai ik als aspirant-bestuurslid mee.”