Battle of the Lowlands in Zolder (B)


KNMV - 10 juli, 2015

Na de IDM, het Duitse wegracekampioenschap, is het nu aan de BMB- en KNMV-coureurs om op het circuit van Zolder in België te strijden voor de diverse kampioenschappen. Tien verschillende klassen komen aan de start in vier verschillende wedstrijden, die ieder twee races op het programma hebben staan.

Bijklassen zijn de Monobikes, SuperMono en Twin Tropy, waarin zowel Belgische als Duitse rijders zijn ingeschreven.  In de klasse Supersport mag het publiek spannende wedstrijden verwachten waarin vooral de eigen Motorsportschoolrijders op hun thuiscircuit Zolder extra willen presteren, en dit tegen de internationale rijders van het Europees kampioenschap die voor één keer afzakken naar Zolder, waaronder het MTM racing team met Rob Hartog, Guilliaume Antiga en Julian Puffe.  De superbikeklasse word een topper, ditmaal geen Markus Reiterberger. Hij is door zijn drukke agenda voor één keer niet aanwezig in het Van Zon-Remaha-BMW team van Werner Daemen. Maar zijn plaats word ingenomen door Wim Van den Broeck. Samen met Bastien Mackels, die net is teruggekeerd van Suzuka en Pepijn Bijsterbosch, zullen zij gaan strijden voor het podium en nemen het op tegen de top van de BeNeCup waarin Sebastien le Grelle en Vincent Lonbois tot heden het seizoen naar hun hand wisten te zetten. Van Nederlandse zijde zijn eveneens alle toppers aanwezig met o.a. Koen Zeelen. Dit wordt kortom spektakel van de bovenste plank.

Battle der lage landen

Om af te ronden word de befaamde Battle der lage landen gereden, de vijf beste Belgische deelnemers uit het BeNeCup-kampioenschap tegen de vijf beste Nederlanders. Dit aangevuld met vier internationale rijders uit beide landen. Nieuw is dat hier gestreden word voor een wisseltrofee waar momenteel twee namen op staan en waar iedereen op uit is om als derde rijder te worden toegevoegd. Arie Vos won deze in 2012, Markus Reiterberger in 2013. In 2014 werd hij niet verreden door slechte weeromstandigheden. Dus wordt het uitkijken wie deze race zal winnen, nu zondag in Zolder.

Wegrace op topniveau

Voor de toeschouwers is er ook een extra: de toegang bedraagt slechts € 10,- om niemand te beletten om wegrace op topniveau te komen volgen. De toeschouwer kan tussendoor genieten van een versnapering in de gezellige Ottobar, het mekka van de motorrijder op Zolder, of een kijkje nemen in het rennerskwartier. Om af te ronden is er dit jaar een extraatje voorzien naar alle rijders van de Koninklijke Auto Moto Verenging Mortsel die al enkele jaren in deze organisatie meewerkt. De verenging word dit jaar 90 jaar jong en zal daarom een extra gooi doen naar de titel van snelste clubpiloot in elke klasse.

Trainingen beginnen zaterdag om 09.00 uur. Wedstrijden op zondag vanaf 10.00 uur.

Deelnemerslijsten

Deelnemers supersport
Deelnemerslijst monobike
Deelnemerslijst supermono
Deelnemerslijst superbike
Deelnemerslijst twincup