Vrijwilligers in het zonnetje tijdens KNMV Officialscongres


KNMV - 26 januari, 2015

Tijdens het KNMV Officialscongres is de lijst van Officials van Verdienste uitgebreid met twee nieuwe namen.

Ondanks de winterse weersomstandigheden van afgelopen zaterdag, was de zaal met KNMV-vrijwilligers op Nationaal Sportcentrum Papendal met ongeveer 250 vrijwilligers goed gevuld. Tijdens het plenaire gedeelte waren er toespraken van directeur Patrice Assendelft, KNMV-voorzitter Jan de Geus, Sporttechnisch Manager Camiel van Berkesteijn, Jan Feskens van de werkgroep Mulder (over risico’s in de motorsport) en KNMV-vrijwilligerscoördinator Mario Pieterse.

Speciale aandacht was er voor Jan Knol en Herman ter Huurne: zij werden door Jan de Geus benoemd tot Official van Verdienste. Jan Knol is bij KNMV Opleidingen al jaren actief als kerndocent en is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de VRO Risico, een motortraining waarvoor de KNMV internationaal veel waardering ontvangt. En Herman ter Huurne gaat al jarenlang mee als manusje van alles tijdens de winterstages van de KNMV-motocross-selectie en verricht gedurende het jaar allerlei hand-en-spandiensten voor de motorbond.

Na het plenaire gedeelte gingen de vrijwilligers uiteen voor de diverse commissievergaderingen ter voorbereiding op een nieuw seizoen motorsport en recreatief motorrijden. In de middag verwelkomde de Commissie Offroad, Enduro en Trial (OET) nog een bijzondere gast: Hans Vogels vertelde onder grote belangstelling over zijn ervaringen in de Dakar Rally van 2015, waarin hij zeer knap de 11e plaats in het algemeen klassement behaalde.