Stellingwerf meldt zich af voor WK IJsspeedway


KNMV - 28 januari, 2015

René Stellingwerf zal niet aan de gehele cyclus van het WK IJsspeedway deelnemen. De ijsracer heeft zich in overleg met de KNMV teruggetrokken en zijn startplaats teruggegeven.

Stellingwerf krijgt het financieel niet rond, een gevolg van zijn blessure die hij vorig jaar opliep tijdens het WK IJsrace in Assen. „Toen ben ik ten val gekomen nadat ik was aangereden door een ander. Ik liep een hersenschudding op en heb daar vrij lang last van gehad. Daardoor heb ik veel minder kunnen werken en niet voldoende budget kunnen opbouwen voor dit seizoen.” De in het Friese Tzummarum woonachtige baansporter betaalt de deelname aan het WK hoofdzakelijk zelf en heeft tot op het laatst nog geprobeerd om sponsoren te vinden voor zijn WK-deelname. Helaas tevergeefs.

In Zweden, waar de kwalificatierace voor het WK IJsrace van 2015 plaatsvond, stond de Fries zelfs ongetraind op het ijs. Trainingen waren te duur. Het ging echter goed en René Stellingwerf wist zich met een achtste plaats nipt te kwalificeren. „Het materiaal en mezelf waren wel weer voor elkaar. Ik ben al 10 jaar bezig met ijsracen en het ultieme doel is iedere keer om de WK finale te halen. Nu was dat gelukt en nu kan het niet. Dat is heel erg teleurstellend op dit moment. Ik had nu graag onderweg willen zijn naar Moskou, waar dit weekend de eerste wedstrijd van het seizoen is.”

Wildcard

Voor het WK IJsspeedway op 7 en 8 maart in Assen heeft René Stellingwerf wel een wildcard aangevraagd. Waarschijnlijk zal hij dus wel voor eigen publiek kunnen rijden. Ondertussen geeft de sportman het niet op en is hij al weer bezig met de voorbereidingen voor seizoen 2016 om dan wel aan het gehele WK te kunnen deelnemen: „Je kunt nooit in de toekomst kijken, maar ik probeer het voor mekaar te krijgen.”