Opnieuw top 10-klassering voor Hans Vogels


KNMV - 15 januari, 2015

Met zijn tweede top 10-klassering in de Dakar 2015 klopt Hans Vogels aan de deur van de grote jongens. „Zonder overdrijven: ik heb 371 kilometer het gas vol open gehad en het stuur voortdurend tegen de aanslag. Ik heb supermooi gereden.” De etappewinst ging naar Joan Barreda Bort. Marc Coma werd tweede en verstevigde daarmee zijn leidende positie in het algemeen klassement

KTM-rijder Hans Vogels was met zijn 10e plaats opnieuw de beste Nederlander. Op de snelle wrc-pistes aan de voet van de Andes beleefde Vogels een ruim vier uur durend driftfestijn. “Van de eerste tot de laatste kilometer. Zo, wat ging het lekker. Snelle paden, snelle bochten links, rechts. Ik ben er vol in gegaan.” Het leverde hem aan het eind van de rit een plaatsje winst op in het klassement, waar hij nu elfde staat.

Frans Verhoeven keek ook met tevredenheid terug op de 10e etappe. De Dakar-veteraan zette de 19e tijd neer en in het algemeen klassement klom Verhoeven op naar plaats 18. De tiende etappe begon met een lange verbinding, terug de Andes over, via de Paso de l’Acay op bijna 5000 meter hoogte. Aan de voet van het hooggebergte ging een proef van 371 kilometer van start die voor de motorrijders het eerste deel vormde van alweer een marathonetappe. De wrc-achtige paden lagen Verhoeven goed. “Ik ben content. Het ging hard, maar ik heb geen risico’s genomen.” Van den Goorbergh was met zijn 32e plaats de derde Nederlander die over de streep kwam.

Tussenstand

1. Coma
2. Goncalves
3. Quintanilla
4. Price
5. Svitko
6. Casteu
7. Faria
8. Sanz Pla-Giribert
9. Jakes
10. Pain
11. Vogels

18. Verhoeven
34. Van den Goorbergh
50. Van Heertum
59. Riezebos
67. Van Daele
68. Van Heertum
71. Nijen Twilhaar
74. Klomp
75. Schellekens