MAC Veenendaal Nederlands kampioen enduro


KNMV - 07 januari, 2015

In het weekend van 28 en 29 november 2014 werd het enduro kampioenschap afgesloten met een tweedaagse ONK wedstrijd te Enter.

Hierbij was de MAC Veenendaal sterk vertegenwoordigd met een team van 4 rijders te weten Hans Vogels, Gert Berghorst, Jordy Berghorst en Rob Wouda. In het voorseizoen wisten drie rijders van het team al beslag te leggen op eerste plaatsen. Van de 10 wedstrijden werden Hans Vogels, Gert en Jordy Berghorst 9 keer eerste in hun klasse.
 
Door deze prestatie startte het team in Enter in een positie die alleen maar te wensen was. Bij machinepech of uitvallen van een rijder zou het team nog geen kampioen worden. De eerste dag wisten Hans Vogels en Jordy Berghorst te winnen en Gert Berghorst werd tweede. Door deze prestatie werd het team tweede. De tweede dag werd gewonnen door Gert en Jordy Berghorst en Hans Vogels eindigde als tweede. Het team werd nu nummer 1.
In het totaal van de twee dagen werd de MAC met het team eerste.
 
Door deze prestatie en de wedstrijden ervoor in het seizoen werd het team van de MAC eerste en Nederlands clubkampioen 2014. Ook voor de rijders individueel was het een goed seizoen en werden alle drie de rijders ook Nederlands kampioen enduro in hun klasse.