KNMV enduro- en offroadreglementen 2015


KNMV - 14 januari, 2015

Het KNMV-bestuur heeft goedkeuring gegeven op de ingediende reglementen door de Commissie OET (Offroad/Enduro/Trial). Dit betekent dat alle reglementen klaar zijn voor het seizoen 2015.

De belangrijkste wijzigingen voor het enduro- en offroadreglement zijn:

KNMV enduroreglement 2015

  • Alle deelnemers en begeleidingsteams dienen, in verband met de brandveiligheid, een goedgekeurde en geschikte brandblusser van minimaal 6kg (type ABC) beschikbaar te hebben voor calamiteiten (artikel 5.5).
  • De tijdregistratie bij de tijdcontroles zal per komend seizoen geautomatiseerd plaatsvinden op basis van het transpondersignaal van iedere deelnemer (artikel 8).
  • Verduidelijking van de start van een proef en de straffen wanneer een rijder te vroeg of te laat begint (Artikel 8.6.2 & 8.6.3).
  • Buitenlandse Euronationale licentiehouders konden al deelnemen aan de ONK endurowedstrijden in een Nationale klasse, per komend seizoen komen deze rijders ook in aanmerking voor het kampioenschap (Artikel 10.3 & 10.4).
  • De strafmaat voor een rijder die zijn machine te laat inlevert voor de keuring is aangepast. Per seizoen 2015 krijgt een rijder 1 minuut straftijd per 5 minuten dat een machine te laat wordt ingeleverd (Artikel 11.2.1 Technisch reglement).

KNMV offroadreglement 2015

  • KNMV endurolicentiehouders kunnen op basis van hun KNMV-licentie ook deelnemen aan offroadritten en hoeven hiervoor geen daglicentie te nemen (artikel 4.1)

Bekijk voor alle wijzigingen de reglementen. Deze zijn deze te raadplegen via de documentenpagina van enduro en offroad.