Gezicht van de KNMV: Hermien de Vos


KNMV - 13 januari, 2015

Officials (vrijwilligers), medewerkers van het bondsbureau: samen vormen zij het gezicht van de KNMV richting de leden. In deze rubriek komt telkens iemand anders aan het woord. Dit maal is dat Hermien de Vos (52), medewerker clubs en reizen op het bondsbureau van de KNMV in Arnhem.

De scheidingslijn tussen vrijwilliger zijn en KNMV-medewerker is dun. Flinterdun wellicht in het geval van Hermien. Na 3 jaar als official te hebben meegewerkt aan de inmiddels ter ziele gegane individuele toercompetitie* – ‘We verwerkten 35.000 formulieren op jaarbasis’ – werd de Arnhemse gevraagd om in dienst te treden bij de KNMV. Inmiddels is De Vos alweer bezig aan haar 22e dienstjaar en tegenwoordig in de functie van clubs en reizen.

“In die functie onderhoud ik contacten met clubs, help ik mee met het uitvoeren en samenstellen van een goed reizenprogramma voor motorrijders en stel ik samen met de districten de KNMV Toerkalender samen”, aldus Hermien de Vos. Wat het leuke aan haar functie is, is een veel gegeven antwoord in deze rubriek: “De contacten met de motorrijders en dat je door middel van je werkzaamheden zorgt dat je mensen goed op weg kunt helpen.”

Dat Hermien de Vos KNMV-medewerker is betekent niet dat ze nooit meer als vrijwillliger actief is. “Omdat ik in het verleden van mijn hobby mijn werk heb gemaakt, is de scheidingslijn dun en vervaagt die snel. Samen met mijn man Wim help ik dan ook ieder jaar bij de FIM Rally en zorgen wij er samen voor dat er een einduitslag komt.” Iets wat ze in combinatie met haar werk bij de KNMV nog lang hoopt te doen ‘want motorrijden houdt jong’, zo besluit De Vos.

*De clubtoercompetitie is nog springlevend. Klik hier voor meer informatie.