Belangrijkste wijzigingen KNMV-baansportreglement 2015


KNMV - 28 januari, 2015

Het KNMV-baansportreglement 2015 staat online. Om het voor je makkelijk te maken zetten we de belangrijkste wijzigingen voor je op een rij.

  1. In 2015 zullen de Jeugd en Nationale grasbaanklassen ook toegankelijk zijn voor rijders met een KNMV-districtlicentie. Als zij daarnaast ook KNMV-lid zijn, ontvangen ze ook punten vor het kampioenschap. Wel betalen de districtlicentiehouders een kleine extra vergoeding per wedstrijd voor een daglicentie, te weten: € 5,- voor de jeugd en € 10,- voor de nationale klassen.
  2. In alle klassen, met uitzondering van de ONK Specials Senioren, ONK Zijspannen, ST1 en ST2, krijgt een rijder na het veroorzaken van een valse start een herkansing. Bij de herstart wordt de rijder 15 meter teruggeplaatst, uiterst rechts in de baan.
  3. In de crossklassen is een stopzetter niet langer verplicht. Alleen indien de motor een automatische koppeling heeft moet de motor voorzien zijn van een stopzetter. Een schakelaar op het stuur, waarmee de motor kan worden gestopt, is wel verplicht.
  4. De klasse Specials Nationalen zal voortaan worden ingedeeld in een A- en B-groep. Tijdens elke wedstrijd zullen na twee heats de twee sterkste B-groep-rijders naar de A-groep en twee rijders uit de A-groep naar de B-groep. Hierna worden twee finaleheats gereden voor het dagklassement. De winnaar uit de B-groep wordt na de laatste uit de A-groep geklasseerd. Rijders met een buitenlandse licentie kunnen ook worden toegelaten, zij krijgen echter geen punten voor het kampioenschap.
  5. De buitenmarkering van de baan mag met geen enkel wiel worden overschreden.
  6. De ST3-klasse komt te vervallen.
  7. Er is voor de ONK-klassen een aanpassing ten aanzien van het maximale aantal buitenlandse licentiehouders. Het aantal beschikbare plaatsen voor buitenlandse rijders wordt berekend d.m.v. de formule ‘3x het maximum in de baan toegestane rijders minus het aantal ingeschreven KNMV-licentiehouders’.

    Mogen er in de baan bijvoorbeeld 6 deelnemers rijden, dan bedraagt het maximum aantal deelnemers 18. Wanneer er 9 KNMV-licentiehouders zijn ingeschreven, blijven er nog 9 plekken over voor buitenlandse licentiehouders.

  8. De schrapresultaten in het ONK Solo en Zijspannen zijn in 2015 weer teruggebracht naar één schrapresultaat aangezien er minder ONK’s op de wedstrijdkalender staan dan in 2014 het geval was.

 

Bekijk het KNMV-baansportreglement 2015 op de documentenpagina’s van de grasbaan, ijsrace en speedway.