WK Superbike Phillip Island


KNMV - 21 februari, 2015

Michael van der Mark heeft zijn eerste race in de World Superbikes op het circuit van Phillip Island in Australië als vijfde afgesloten. De race werd gewonnen door Jonathan Rea. In de tweede race, die werd gewonnen door Leon Haslam, kwam Van der Mark drie ronden voor het einde ten val en moest de wedstrijd verlaten. De Nederlandse Pata Honda coureur reed op dat moment op de vierde plaats.

Kwalificatie

Michael van der Mark wist zich tijdens zijn allereerste Superpole kwalificatie als vierde te kwalificeren voor de twee op zondag te verrijden races.

Jonathan Rea vertrekt vanaf de pole. De Kawasaki coureur was tijdens de vroegtijdig afgebroken Superpole kwalificatie het snelst voor Chaz Davies en Leon Haslam.

Eerste race

Jonathan Rea heeft de eerste World Superbike race van het seizoen op zijn naam geschreven. De Kawasaki coureur kwam na een spannende wedstrijd als eerste over de finish voor Leon Haslam en Chaz Davies. Michael van der Mark werd vijfde.

Tweede race

Leon Haslam is winnaar geworden van de tweede World Superbike wedstrijd. De Brit versloeg na een meer dan spannende race zijn landgenoot Jonathan Rea met miniem verschil. Chaz Davies eindigde net als in de eerste wedstrijd opnieuw als derde. Michael van der Mark kwam drie ronden voor het einde van de race ten val en moest de wedstrijd verlaten.

Tussenstand Wereldkampioenschap

Haslam en Rea hebben na twee races beiden 45 punten achter hun naam staan, Davies 32, Sykes 23 en Guintoli 20. Met zijn vijfde plaats en een DNF heeft Van der Mark na de eerste ronde 11 punten achter zijn naam staan, goed voor de tiende plaats in de tussenstand.