Vrijwilligers BMAC begeleiden Tour de France in Nederland


KNMV - 23 februari, 2015

Op zaterdag 4 en zondag 5 juli 2015 zal een groot aantal motorverkeersregelaars onder leiding van de Borculose Motor en Auto Club (BMAC) ingezet worden om het verkeer in goede banen te leiden tijdens de proloog en de eerste etappe van de Tour de France 2015.

De verkeersregelaars zijn afkomstig uit de gelederen van de BMAC en omliggende motorclubs. De verkeersregelaars hebben hun deskundigheid al eerder bewezen tijdens plaatselijke en regionale evenementen alsmede tijdens de Vuelta in 2009 en de Giro d’Italia in 2010.

De proloog vindt plaats in en rond het centrum van Utrecht. Het is de bedoeling om het verkeer zo veel mogelijk uit het centrum van Utrecht te weren. Daarvoor is er rond Utrecht een ring getrokken waarover het aanwezige verkeer in goede banen geleid zal worden. 

De eerste etappe vertrekt uit Utrecht en de finish ligt in de provincie Zeeland op het voormalige werkeiland ‘Neeltje Jans’. BMAC-vrijwilligers zullen de route vrijhouden voor  de reclamekaravaan van de Tour en het peloton met alle volgers. Er is door een aantal leden van de BMAC in samenwerking met de organisatie van de Tour de France (Utrecht) een plan van aanpak gemaakt waarin alles tot in detail is uitgewerkt.

Er zullen op beide dagen ongeveer 130 motorverkeersregelaars van de BMAC worden ingezet.