Update KNMV wegracekalender 2015


KNMV - 12 februari, 2015

Afgelopen week heeft in België de organisatorenvergadering met wegraceorganisatoren plaatsgevonden. Van oudsher bepalen de organisatoren in België veelal naar eigen inzicht de klassen die aan de verschillende evenementen worden toegevoegd. Dit heeft ervoor gezorgd dat de KNMV nu geïnformeerd is dat een aantal evenementen niet meer op de BeNeCup/ONK-kalender 2015 staan.

Mettet:

Ondanks intensief overleg met de Belgische bond heeft de organisator besloten om geen Nederlandse klassen toe te voegen aan de race in Mettet, vanwege een nog voortdurend juridisch geschil met een Nederlandse organisator. Hierdoor vervalt dit evenement voor de ONK en BeNeCup.

Spa – Francorchamps:

Helaas heeft de organisator van Spa-Francorchamps besloten om geen sprintraces te organiseren dit jaar, hierdoor komt deze mogelijkheid voor de wegracekalender voor alle ONK-, NK- en Clubklassen te vervallen, dit geldt ook voor de vergelijkbare Belgische klassen.

Nu deze twee evenementen definitief van de kalender zijn gehaald voor Nederlandse klassen, beraadt de KNMV zich op andere mogelijkheden om alsnog races op permanente circuits toe te voegen. Wat we verder nog kunnen melden over de wegracekalender:

Croix:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

De inschrijving voor Croix is opengesteld. Aanmelding voor het evenement kan rechtstreeks bij de organisator via kurt.vanborm@telenet.be, deadline voor inschrijving is 20 maart. Het AR, inclusief tijdschema, staat op de KNMV-website.

WSBK:

Op korte termijn zal de inschrijving voor de race van de Dutch Superbikes via Mijn KNMV opengesteld worden. Het inschrijfgeld voor deze race bedraagt € 285,00. De race telt mee voor het ONK en voor het Deense Kampioenschap, waarbij de verwachting is dat er zo’n 15 Denen naar Assen komen tijdens de WSBK. Er zijn geen punten te verdienen voor de BeNeCup.

Zolder – Battle of the Lowlands:

De Dutch Superbikes-, Dutch Supersport- en Supermonoklasse zijn opgenomen op de kalender. De Zijspanklasse kan zich tot 1 juni door voorinschrijving opgeven. Daarna wordt bepaald of deze klasse ook in Zolder deel kan nemen.

Op verzoek van de organisator zal tijdens deze Battle of the Lowlands een afvalrace gehouden worden op basis van de tussenstand in de BeNeCup. De beste 5 Nederlandse en de beste 5 Belgische deelnemers zullen op deze manier 5-4-3-2-1 bonuspunten voor de BeNeCup kunnen winnen. Verder is door de Belgische bond bevestigd dat op Vlaams grondgebied (Zolder) de minimumleeftijd van deelname aan races 15 jaar is, dit is wettelijk zo bepaald in België.

Zandvoort:

Het race-evenement in Zandvoort staat op de kalender voor de klassen Supersport, Superbikes, 3D-Cup en KTM RC Cup. Komende week zal de KNMV in gesprek gaan met een potentiële organisator.

Race of the Champions:

Het TT Circuit heeft zich beschikbaar gesteld als organisator van het laatste evenement van het seizoen.

Bekijk op de documentenpagina de vernieuwde KNMV wegracekalender 2015.