Update KNMV motocross- en supermotokalender 2015


KNMV - 02 februari, 2015

In overleg tussen de KNMV en de diverse motocross- en supermoto-organisatoren zijn er een aantal wijzigingen op de kalender doorgevoerd.

 • NK motocross Boekel van 8 maart verplaatst naar 7 maart:
  Op verzoek van de organisator is de NK wedstrijd van zondag 8 maart verplaatst naar zaterdag 7 maart. Bijkomstig voordeel is dat de wedstrijd nu niet samen valt met de ONK Zijspan/Quad wedstrijd in Oss.
 • NK motocross Gemert 22 maart toegevoegd:
  Er is een extra NK-wedstrijd op de kalender geplaatst die op 22 maart wordt verreden in Gemert, de klassen die hier zullen deelnemen zijn: NK 125cc, NK MX2, NK MX1, Cup MX2 en Cup MX1.
 • NK 50cc klasse geannuleerd tijdens EK Jeugd Motocross Emmen:
  Na overleg met de organisator is besloten dat het niet wenselijk is de NK 50cc klasse te laten rijden op het circuit in Emmen tijdens het EK Jeugd Motocross weekend, om die reden dat deze klasse is geannuleerd.
 • NK motocross Lichtenvoorde 9 mei toegevoegd:
  De KNMV is blij om naast een NK in Gemert ook een NK-wedstrijd in Lichtenvoorde op de kalender te kunnen presenteren. Het circuit van Lichtenvoorde is spectaculair waar de rijders, naar verwachting van de KNMV, graag zullen willen rijden. De klassen die op 9 mei 2015 in actie komen zijn: NK MX2, NK MX1, Cup MX2 en de Cup MX1.
 • NK motocross Den Dungen 17 mei geannuleerd:
  Vanwege het samenvallen met een EK Jeugd motocross-wedstrijd was het indelen van de KNMV jeugdklassen op dit evenement niet wenselijk, een andere datum waarop zij zouden kunnen organiseren bleek niet te realiseren, om die reden dat de wedstrijd in Den Dungen is komen te vervallen.
 • NK Motocross Markelo verplaatst naar 17 mei:
  De organisator in Markelo heeft het verzoek gedaan om de NK-wedstrijd van 8 augustus te verplaatsen naar een andere datum. Op 17 mei was het al mogelijk om de senioren klassen in te delen, om die reden dat de NK-wedstrijd van Markelo is verplaatst naar 17 mei, de volgende klassen zullen hier in actie komen: NK 125cc, NK MX2, NK MX1, Cup MX2 en de Cup MX1.
 • Wijziging klassenindeling NK motocross Westerbork 23 en 24 mei:
  De organisator heeft aangegeven graag de 50cc klasse ook te laten rijden tijdens de NK wedstrijden in dat weekend. Om die reden is de NK 50cc klasse toegevoegd op de wedstrijd van zondag 24 mei en daardoor gaat de NK 125cc klasse van zondag naar zaterdag 23 mei.
 • NK motocross Son verplaatst naar 31 mei:
  De NK motocross-wedstrijd die gepland stond op 3 mei in Son is op verzoek van de organisator verplaatst naar 31 mei. De klassenindeling is gewijzigd: de NK 125cc klasse zal namelijk ook in actie komen tijdens deze wedstrijd.
 • ONK Supermoto Enter verplaatst naar 23 augustus:
  Voor de organisator was het toch wenselijker hun evenement een week eerder te organiseren. Om die reden is de wedstrijd verplaatst naar 23 augustus 2015.

Naast bovenstaande wijziging is er nog een mogelijkheid dat er een NK-wedstrijd (klassen 50cc t/m 85cc GW) zal worden ingedeeld op 3 mei 2015. Verder gaat de KNMV er vanuit dat alle overige wedstrijden definitief zijn en dat er geen verdere wijzigingen op doorgevoerd zullen worden.

Download de kalender

Bekijk de wedstrijdkalender online of download ‚m als PDF via de documentenpagina van de motocross of supermoto.