WK SBK in 2016 over twee dagen


KNMV - 17 december, 2015

Vanaf 2016 zullen beide races in het WK Superbikeweekend worden verdeeld over de zaterdag en de zondag. De Supersportklasse krijgt een zelfde kwalificatieprocedure als de grote broer.

Met de aankondiging van een nieuw tijdschema voor het WK Superbike hebben de FIM en promotor Dorna WorldSBK bewust afscheid genomen van een oude traditie. Tot nu werden beide SBK-races altijd op de zondag (wedstrijddag) verreden, maar daar is nu een einde aan gekomen. Al in 2016 gaat op zaterdagmiddag om 13.00 uur de eerste SBK-race van start en volgt zondag, op hetzelfde tijdstip, de tweede race.
De overkoepelende organisaties hebben deze ingrijpende maatregel genomen, omdat ze verwachten om op de zaterdag een groter publiek te trekken en meer zendtijd op televisie te realiseren. 

Door de nieuwe starttijden van de Superbikeraces is het kwalificatieschema volledig op z’n kop gezet. De Superpole 1 en 2 zijn verschoven naar de zaterdagmorgen en ze gaan vooraf aan eenzelfde type kwalificatie voor de Supersportklasse.
Het WK-programma begint op zondag om 11.20 uur met de Supersportrace, gevolgd door de tweede SBK-race, de Stock 1000 en de European Junior Cup.

Zowel op zaterdag als op zondag is het WorldSBK-programma ruim voor vier uur ’s middags afgerond, waarna de landelijke promotor zelf nog een deel kan invullen.
Het WK Superbike op TT Circuit Assen wordt in 2016 gehouden van 15 tot en met 17 april. Het bijprogramma is nog niet bekend.