Nieuwe licentie-aanpak Supermoto


KNMV - 17 december, 2015

Tijdens de Supermoto-bijeenkomst, die onlangs in Enter werd gehouden, kwam het licentiebeleid voor 2016 aan de orde en werden een prijsverlaging en een nieuwe Cupklasse geïntroduceerd.

De Supermoto Commissie heeft voor het seizoen 2016 enkele wijzigingen voor licenties en klassen aangekondigd om daarmee in te spelen op de snel wisselende vraag en aanbod in deze tak van motorsport.
Zo moet de instap worden vergroot en was er behoefte aan een laagdrempelige competitie.

Nieuwe ‘Cupklasse’
Voor 2016 is een nieuwe categorie geïntroduceerd: de ‘Cupklasse’. Deze is bedoeld voor rijders die wel recreatief maar minder competitief bezig willen zijn met hun sport.
In de Cupklasse worden minder eisen gesteld aan de motorspecificaties, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid.
De prijs voor deze Cuplicentie bedraagt slechts € 150,- en daarmee kun je deelnemen aan de Cupklasse bij de BeNeCup wedstrijden in Nederland en in het programma bij de SOBW.

Nationale licentie goedkoper
Goed nieuws is er voor een groot aantal supermoto-coureurs, want de kosten van een Nationale licentie zijn met  € 50,- verlaagd van € 289,- naar € 239,-.
Met deze licentie kun je deelnemen aan BeNeCup wedstrijden die meetellen voor het NK en ONK Supermoto. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland.
Hiermee is tevens aangegeven dat de BeNeCup zijn tweede seizoen ingaat dankzij de prettige samenwerking met de FMB-BMB.