MotoMe aflevering 25


KNMV - 11 december, 2015

Crossende beach boys, mevrouwen & motoren deel 2, de Poetin-mobiel en een feestelijke terugblik.
Ontluisterend slechte John Lennon-covers schallen door iedere Kruidvat-vestiging, dus kan het niet anders dan bijna Kerstmis zijn. Ach ja, het zo gezellige eindejaar waarin menig rijder zijn motorkleding in de mottenballen heeft liggen, de gerookte zalm je neus uit komt en oom Henk traditiegetrouw met zijn beschonken harses tussen de azalea’s van de buren ligt te ronken. Tussen alle festiviteiten en verplichte nummers door brengen we in vol ornaat het slotakkoord van 2015. Te weten MotoMe aflevering 25, de ideale remedie tegen slaapverwekkende schoonouders, opspelende constipatie, vlam vattende gordijnen en het tweewielige verlangen naar de lentezon.
Maar zij gerust vrinden: over slechts negen (9!) weken valt de eerste editie van 2016 alweer te bewonderen.
Voor het zover is:

Brandend zand en overal water

Even uitwaaien aan het Scheveningse strand kreeg onlangs een nieuwe dimensie met de Red Bull Knock Out. In vier races van een uur werden de crosskerels van de crossknapen gescheiden in een waanzinnig strandfestijn met aanvankelijk 1.500 deelnemers. Geheel in stijl met de tandenknarsende power drink, overleefden alleen de meest gestaalde deelnemers deze slopende cross. MotoMe’s doorgewinterde duo Verhoeven & Overzee was getuige van dit barre evenement… vanuit een behaaglijke press room met volle koelkast.

Eima Milaan deel 2

Je zou een jaar MotoMe kunnen vullen met alle motorfietsen, accessoires, lingerie en kleding op de jaarlijkse Eicma in Milaan. Maar nu even niet; twee afleveringen met highlights vinden we wel voldoende.
In deze tweede editie van het motornieuws voor 2016 belichten we (onder vele andere) een van de knallers, de Yamaha MT10. Daarnaast doen we de zeer fruitige Guzzi V9, Triumph’s ‘Bril van Bono’, een Benelli neoclassic, Zero en nog een trits aan nieuwelingen. Plus, hoe kan het anders, de onvermijdelijke rondhangende dames.

Test: het Ural oergevoel

Binnen brandt een warme kachel, buiten woedt een Koude Oorlog. De Ural uit Irbit vertegenwoordigt nog altijd het boegbeeld van de Russische motorfietsindustrie. Zo waren Vladimir Poetin & co er niet vies van de prestigieuze opening van de Winterspelen in Sotchi op te sieren met een zwik van dergelijke machines. Maar vooruitgang op zijn Russisch geschiedt op een heel ander niveau dan in de ons beter bekende gebieden. Niettemin claimt Ural met de geïnjecteerde Ranger klaar te zijn voor Euro4! Dus gingen we als eerbetoon aan de hedendaagse retro-rage eens onderweg met een gloednieuwe combinatie. Moraal van het verhaal: als een Ural iets met het leger heeft, dan is het louter een charmeoffensief.

2015, een terugblik

Het spreekwoord luidt: ‘oude wijn in nieuwe zakken’, maar Verhoeven & Overzee doen even een showtje onder het mom van ‘oude zakken met nieuwe erwtensoep’. Afijn, aan de stamtafel van een Ootmarsums etablissement blikt het duo terug op een MotoMe-jaar vol supermotoren, spanning & sensatie, bijzondere mensen, verre reizen en de fraaiste motortochten. Van de verbijsterende Kawasaki H2R in Qatar tot de motorvrouw van het jaar en nog véél meer; alle hoogte- en dieptepunten passeren de revue. Op sommige pareltjes achter de schermen hebben we helaas zelf censuur moeten toepassen om de staatsveiligheid niet in gevaar te brengen en het voortbestaan van MotoMe te garanderen.

Vrijdag 12 februari aanstaande; noteer die datum. Dan zal de eerste MotoMe van 2016 zich afspelen. Maar blijf ons tussentijds volgen via de geëigende kanalen; de verrassingen zullen niet van de lucht zijn…

Bron: MotoMe.