KNMV ONK Enduro & Offroad kalender 2016


KNMV - 21 december, 2015

De KNMV Offroad, Enduro en Trial commissie heeft de ONK Enduro en Offroad kalender in samenspraak met de organisatoren vast weten te stellen voor seizoen 2016.

Enduro

Inclusief de Kampioensrit, die in 2016 in Holten zal worden verreden, en de EK Enduro finale wedstrijd in Harfsen, zijn er komend seizoen 9 wedstrijddagen waarop de rijders hun titel aspiraties kunnen laten zien. Het seizoen gaat op 30 januari van start in Enter en dat is op dit moment de enige wedstrijd in het voorjaar.

Tijdens het EK Enduro in Harfsen zijn er twee op zichzelf staande wedstrijddagen waarbij alleen KNMV Enduro licentiehouders deel kunnen nemen. Dit vanwege de beperkingen van FIM Europe.

Het Enduro seizoen wordt afgesloten met de Kampioensrit op 2 en 3 december. Hier geldt dat er niet op basis van de Offroad licentie ‘knipjesregeling’ deelgenomen kan worden.
Wil jij alle Enduro evenementen wel gewoon rijden komend seizoen, dan is het dus zaak dat je een Enduro licentie aanschaft.

De kosten voor de nationale Enduro licentie zijn met € 35,- verlaagd en kost je voor een heel jaar slechts € 249,-!

Met deze licentie kan je ook een heel seizoen vrij trainen op alle bij de KNMV aangesloten Motocross circuits.

Offroad

Helaas is het voor de organisator in Westerbork niet mogelijk een Offroad rit te organiseren. Daar staat tegenover dat Rensport Noordwolde sinds lange tijd wel weer een Offroad gaat organiseren. Deze staat gepland op 21 februari.
Het is verstandig een Offroad Startlicentie aan te schaffen.

Hiermee mag je:

  • alle 18 offroad ritten rijden;
  • drie keer deelnemen aan een ONK Enduro (m.u.v. de EK/ONK Enduro in Harfsen en de Kampioensrit in Holten);
  • een jaar lang trainen op alle KNMV aangesloten motocrosscircuits.

De Offroad Startlicentie geldt tevens als KNMV Basis Sportlicentie. Je hoeft dus naast je Offroad Startlicentie geen extra KNMV Basis Sportlicentie aan te vragen!

En dat allemaal voor slechts € 136,-! Vraag hem nu snel aan!!

Bekijk nu de volledige kalender.