KNMV Kampioensrit 2015 in Brabant


KNMV - 08 december, 2015

Op 12 en 13 december wordt in de omgeving van Eindhoven de jaarlijkse KNMV Kampioensrit georganiseerd, als afsluiting van het ONK enduro 2015. De KNMV is verheugd dat MAC Veldhoven dit jaar het tweedaagse evenement wil organiseren. Maar opvallend is het ook, gezien deze Kampioensrit door andere gebieden dan gebruikelijk wordt gereden. Hoe is deze routewijziging tot stand gekomen?

Hoewel enduroritten meestal in oost-Nederland worden gereden, begint ook Brabant steeds meer mogelijkheden te bieden. Alwin van Doremalen van MAC Veldhoven vertelt: “In 2011 was MAC Veldhoven ook al organisator van de KNMV Kampioensrit. Onze normale enduro’s, en dus ook de Kampioensrit van dat jaar, worden hoofdzakelijk gereden over het militaire oefenterrein ‘De Oirschotse Heide’. Daarvoor hebben we al sinds 2008 een samenwerkingsverband met Defensie: uniek in Nederland!”

Maar nu wordt van die route dus toch even afgeweken. “In 2013 zijn we in contact gekomen met de burgemeester van Eersel, Anja Thijs-Rademakers”, legt Alwin uit. “Zij is voorzitter van het Project ‘Samen Sterk in Brabant’ (SSIB – red.), een project dat zich onder meer inzet om het wildcrossen in Brabant te reguleren. Dit door middel van het geven van toestemming voor het organiseren van offroad-evenementen.” Een voorbeeld hiervan is de Offroad Veghel.

Alwin gaat verder: “Op 3 en 4 oktober van dit jaar hebben we samen met de gemeentes Veldhoven, Eersel en Oirschot – binnen het project SSIB – een proef gehad om naast de route over ‘De Oirschotse Heide’, ook een route te leggen door de bossen van genoemde gemeentes.” Deze proef werd (behoudens de normale klachten) positief bevonden en bood voldoende basis voor een tweede samenwerking. “En dat is nu de Kampioensrit voor 2015 geworden!”, aldus een enthousiaste Alwin.

Wij kijken uit naar een mooi evenement aankomend weekend en wensen de aanwezigen alvast heel veel plezier!