Inschrijving Moriwaki 250 Junior Cup


KNMV - 09 december, 2015

Aankomend jaar gaat de Moriwaki 250 Junior Cup van start voor alweer het 6e jaar. Met een sterk internationaal deelnemersveld en 9 wedstrijden op diverse Europese top circuits is de klasse inmiddels een onmisbare opstap geworden voor getalenteerde coureurs richting de top van de internationale motorsport.

Op de kalender voor 2016 staan 17 wedstrijden op 9 aansprekende circuits in Europa. Door het internationale deelnemersveld en races verdeeld over Europa gaat de Moriwaki Cup inmiddels door het leven als de European Moriwaki Cup. Met races in 5 verschillende landen in Europa is er sprake van een prachtige internationale mix. Zo worden er onder andere wedstrijden verreden op legendarische circuits zoals Brno, Silverstone, Hockenheim en natuurlijk het TT Circuit van Assen tijdens het BSB weekend. Naast Assen rijdt de Cup ook tijdens drie BSB evenementen in Engeland.

Kalender 2016

18-20 mrt     Alcarras *TBC       Spanje
8-10 apr       Silverstone  Engeland
14-15 mei     Most   Tsjechië
18-19 jun     Oschersleben  Duitsland
8-10 jul      Snetterton    Engeland
5-7 aug         Brands Hatch    Engeland
27-28 aug         Hockenheim       Duitsland
24-25 sep           Brno    Tsjechië
31 sep-2 okt    Assen                  Nederland   

Doorstroom naar de Rookies Cup
Voor coureurs met ambities biedt de Moriwaki Cup een uitstekende opstap richting de top van de internationale racerij. Alle kampioenen uit de Moriwaki Cup zijn doorgestroomd naar de hoog aangeschreven Red Bull MotoGP Rookies Cup. Zo is voormalig Moriwaki Cup en regerend Red Bull Rookies Cup kampioen Bo Bendsneijder inmiddels doorgestroomd richting het WK Moto3.
Maar ook de kampioen van 2015, Kevin Orgis en nr.3 Victor Steeman zijn in 2016 deelnemer aan de Rookies Cup net als de kampioen van 2014, Patrick Pulkkinen.
Daarmee is de Cup inmiddels een vaste leverancier geworden van talent aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Deelnemers
Voor 2016 is het overgrote gedeelte van de startbewijzen inmiddels aangevraagd. Echter, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! De inschrijving sluit definitief op 30 december.

Wil jij in de voetsporen treden van de Moriwaki Cup kampioenen en doorstromen richting de Red Bull Rookies Cup en uiteindelijk de MotoGP?

Dan is dit je kans, meld je nu nog snel aan!

Moriwaki 250 Junior Cup, where racing begins!!

Bron: Moriwaki 250 Junior Cup.