Streuer/Koerts wereldkampioen!


KNMV - 21 augustus, 2015

Op het circuit van Oschersleben is de combinatie Bennie Streuer/Geert Koerts wereldkampioen in de zijspanklasse geworden.
De Nederlandse zijspancombinatie had aan een tweede plaats, achter titelverdedigers Reeves/Cluze, voldoende om de eerste mondiale titel in hun loopbaan te bemachtigen.

Tijdens de sprintrace, die in Duitsland op zaterdag werd verreden, waren zij ook als tweede geëindigd en dat vormde een solide basis om de volgende dag het karwei af te maken.
 
Precies 29 jaar nadat zijn vader Egbert Streuer, met bakkenist Bernard Schnieders, hun derde WK-titel behaalde, zorgde Bennie voor een unicum door de vierde gouden medaille voor de familie binnen te halen.

In de Goldrace over 20 ronden was de spanning in Oschersleben om te snijden en gingen aanvankelijk de Britten Peach/Richardson aan de leiding, voor Reeves en Streuer. De derde kanshebber, Päivärinta, lag op de zesde plaats en keek meteen tegen een hopeloze achterstand aan. Reeves nam al snel het initiatief over, Streuer lag op een veilige derde plaats en Päivärinta klom op naar de vierde. Daarna was het een kwesties van heel houden en de zenuwen bewaren; een opgave die door Streuer/Koerts uitstekend werd vervuld. Hoewel de derde positie voldoende was geweest voor de titel, gingen de Drenten in de laatste ronde Peach nog voorbij en voltooiden de race als tweede, op zestien seconden van de onttroonde kampioen.

De basis voor de WK-titel van de Nederlanders werd gelegd door het hele seizoen constant te presteren met de LCR-Suzuki en alle races bij de eerste vier te eindigen. De WK-race tijdens de Gamma Racing Day betekende de absolute doorbraak voor Streuer/Koerts. Tijdens die wedstrijd op hun thuiscircuit in Assen vloog de motor van koploper Reeves in brand, waarna Streuer genadeloos toesloeg, de wedstrijd won en daarmee de leiding in de titelstrijd overnam. In Oscherleben gaf hij deze niet meer uit handen.

Eindstand WK zijspannen 2015: 1. Streuer/Koerts, NL, 180 pnt; 2. Reeves/Cluze, GB/F, 175 pnt; 3. Päivärinta/Kainulainen, FIN, 167.