Spanning bij MXGP Assen


KNMV - 27 augustus, 2015

Bij de allereerste motocross Grand Prix op TT Circuit Assen zullen dit weekend belangrijke beslissingen vallen en spreekt Nederland toch nog een woordje mee!

In de mondiale wegracewereld is TT Circuit Assen al jaren een begrip en misschien gaat de beroemde racepiste op 29 en 30 augustus ook een bijzondere plaats in de crosswereld veroveren. Rond het opvallende VIP-gebouw is met 25.000 m3 zand een motocrosspiste met WK-allure aangelegd en vanaf de permanente tribunes wordt de mx-fans een schitterende blik gegund op het strijdtoneel.

Nieuwe MXGP-kampioen
Romain Febvre kan in Assen tot wereldkampioen in de MXGP worden gekroond. Na zijn indrukwekkende dubbele manchezege in Mantova heeft de Franse Yamaha-rijder een dikke voorsprong van 101 punten op zijn landgenoot Gautier Paulin. Alleen als Paulin in het Nederlandse zand twee punten meer haalt dan Febvre behoudt hij nog kans op de titel die vorig jaar in handen was van Tony Cairoli. Echter de Italiaanse multikampioen ontbreekt aan de start door een langdurige blessure. Glenn Coldenhoff van het Rockstar Energy Suzuki-team zou namens Nederland voor een verrassing kunnen zorgen. Waarom geen podium voor eigen publiek?

Open strijd
Nadat Jeffrey Herlings een maand geleden met een zware blessure moest afhaken, is in de MX2-klasse een open strijd ontstaan. Herlings’ KTM-teamgenoot Pauls Jonass uit Letland heeft de leiding in de titelstrijd, maar hij wordt op slechts vier punten gevolgd door Honda-coureur Tim Gasjer uit Slovenië. De achterstand van Max Anstie is een stuk groter, maar van de Brit wordt verwacht dat hij op de laatste WK-circuits goed uit de voeten kan. Brian Bogers (HSF Logistics) rijdt in 2015 de volledige GP-cyclus en samen met Davy Pootjes (Red Bull KTM), die zijn comeback maakt na een armblessure, moet hij de vaderlandse eer hooghouden.

Jagen op EMX-titel
Naast de FIM-wereldkampioenschappen kent de MXGP in Assen een aantrekkelijk bijprogramma met de EMX250, 125 en 150, met een groot aantal Nederlanders aan de start, plus de enige wedstrijd van de VMX, de Veteranen World Cup. In de EMX250 aast Nick Kouwenberg van het Jtech Honda-team op het kampioenschap. De Nederlander heeft een ruime voorsprong van 33 punten op Adam Sterry en staat er goed voor om het karwei voor eigen publiek af te maken.

Ga voor starttijden, prijzen en het laatste nieuws naar: www.mxgp-assen.com