Rick Dunnik kampioen Molenaar NSF 100 Championship


KNMV - 31 augustus, 2015

Al na de eerste race mocht Rick Dunnik zich de nieuwe kampioen van het Molenaar NSF100 Championship noemen. De Staphorster was met elf gewonnen races van de veertien wedstrijden het hele seizoen al oppermachtig. De dagoverwinning ging in Berghem echter naar Loran Faber die profiteerde van een foutje van Dunnik in de tweede race. 

Na de start van de eerste race gingen Dunnik en Faber er zoals zo vaak dit seizoen al snel met z’n tweeën vandoor.  Faber vertrok sterk vanaf pole maar na enkele ronden was het Dunnik die de kop overnam. Jeffrey Buis en Djoy Blommers vochten met elkaar om de derde plaats. Achter hen zat een grote groep die werd aangevoerd door Dion Otten. Aan het eind van de race nam Faber de kop weer even over maar uiteindelijk was het Dunnik die als eerste de streep passeerde en daarmee zijn kampioenschap veilig stelde. Blommers bleef Buis voor en pakte de derde plaats. De achtervolgende groep was wat uit elkaar gevallen en Otten pakte de vijfde plek net voor Timo Wieme.

Tweede race

In de tweede race zagen we lange tijd een soortgelijk verloop als in de eerste race. Ook nu hadden de beide Staphorsters al snel een gaatje op de rest van het deelnemersveld te pakken en streden  Blommers en Buis om de overgebleven podiumplek. Aan het eind van de race wisten de beide achtervolgers de kopgroep te naderen en werd het ineens heel spannend wie de winst zou pakken. Loran Faber was de slimste en kwam als eerste over de streep. De sterk rijdende Buis werd tweede net voor Blommers. Dunnik moest door een klein foutje genoegen nemen met een vierde plaats.

Coureurs aan het woord

Rick Dunnik: “Ik heb goed gereden dit seizoen en mijn start is meestal ook wel goed. Ook heb ik veel gehad aan de instructies van Joey Litjens. Wat ik komend jaar ga doen weet ik nog niet. Ik heb me wel aangemeld voor de voorselectie van de Red Bull Rookies Cup. Verder zijn er nog geen concrete plannen.”

Thijs Sup was niet tevreden over zijn prestaties: “Vandaag had wel beter gekund, het had wat sneller gemoeten. In de eerste race kwam ik Pieter niet voorbij en in de tweede race maakte ik al vroeg in de wedstrijd een foutje met remmen waardoor ik de aansluiting met de groep verloor. Dit seizoen is niet helemaal goed verlopen, ik had gehoopt wat hoger te eindigen. Wel heb ik geleerd eerder op het gas te gaan. Volgend jaar wil ik Yamaha R125 Cup gaan rijden.”

Kijk voor meer informatie op www.nsf100championship.nl.