Red Bull MotoGP Rookies Cup Tsjechië

Bo Bendsneyder

KNMV - 14 augustus, 2015 FOTO - Foto: Tech 3

Op het circuit van Brno zijn dit weekend twee races voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup.
Er komen drie Nederlanders aan de start: Bo Bendsneyder, Walid Soppe en Robert Schotman.
In de eerste race eindigde Bo Bendsneyder als tweede, de tweede race wist de Nederlander op spectaculaire wijze op zijn naam te schrijven.

Kwalificatie

De Italiaan Fabio di Giannantonio vertrekt vanaf de pole in de twee te verrijden Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijden. De Italiaan was tijdens de kwalificatie de snelste voor Bo Bendsneyder en Oscar Gutierrez. Walid Soppe kwalificeerde zich als dertiende, Robert Schotman vertrekt vanaf de achttiende startplaats.

Race 1

 
De Italiaan Fabio di Giannantonio is winnaar geworden van de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend. De Italiaan versloeg Bo Bendsneyder die als tweede over de finish kwam, voor Raul Fernandez. Robert Schotman werd tiende, Walid Soppe dertiende.

Race 2

  
Bo Bendsneyder heeft zondagmiddag op spectaculaire wijze de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend op zijn naam geschreven. De Nederlander wist vanuit vierde positie in de laatste bocht drie man te passeren en met miniem verschil als winnaar over de finish te komen, voor Guitirrez en Garcia. Walid Soppe kwam als tiende over de finish, terwijl Schotman als dertiende zijn tweede wedstrijd afsloot.

In de tussenstand voor het kampioenschap gaat Bendsneyder aan de leiding met 170 punten, gevolgd door Di Giannantonio met 134 punten en Garcia met 102 punten.