Protest kW-vermelding toegekend


KNMV - 19 augustus, 2015

Soms is het lonend om tegen een bureaucratische omissie protest aan te tekenen.
Met hulp van de afdeling Verkeer van de KNMV werd een motorrijder geholpen.

Zo kreeg KNMV-lid Fedor in 2013 een bekeuring, omdat hij volgens de dienstdoende agent op een te zware motor zou rijden. Fedor had toen een zogenaamd A1-rijbewijs (<25kW) en reed op een Suzuki GSX600F. Echter deze motor was officieel teruggetuned en om dit aan te tonen was hij in bezit van een originele vermogensuitdraai.

Toch ontstond een probleem, omdat het teruggebrachte vermogen niet op het kentekenbewijs was aangepast. Dit was namelijk niet mogelijk, omdat de RDW deze meting zelf niet doet en dus ook niet op het kenteken vermeldt. Een manco in de wet derhalve. Binnen de politiewereld werd toen onderling afgesproken hierop verder niet te handhaven. Dat leek een redelijk alternatief. 

Toen Fedor toch was geverbaliseerd heeft hij met steun van de KNMV hiertegen protest aangetekend. Maar in juli 2015 werd er bij hem alsnog een dagvaarding bezorgd om de behandeling van deze strafzaak bij te wonen, waarna hij opnieuw de motorbond benaderde. Vervolgens nam de KNMV weer contact op met het OM en het antwoord kwam sneller dan verwacht: de zaak wordt alsnog ingetrokken!
 
Goed nieuws voor Fedor en voor alle motorrijders die met een dergelijk probleem te maken hebben en dan niet vergeefs bij de KNMV aankloppen.