Langbaanwereldtoppers naar GP Eenrum


KNMV - 12 augustus, 2015

De crème de la crème van de internationale grasbaansport zal op 16 augustus in Eenrum aan de start verschijnen voor de tweede Grand Prix WK langbaan solo van dit seizoen. Naast de buitenlandse toppers komen er ook vier Nederlandse coureurs in actie.

Dat Jannick de Jong en Theo Pijper in Eenrum zouden starten was al geruime tijd bekend maar de start van Dirk Fabriek had meer voeten in de aarde. De coureur uit Stadskanaal kwam op 17 mei in het Duitse Scheessel zwaar ten val en het leek erop dat de coureur Eenrum aan zich voorbij moest laten gaan. Op 30 juli kreeg de Nederlander echter groen licht van de doctoren zodat hij tijdens de 2e Grand Prix van de partij kan zijn. Als vierde Nederlander verschijnt Henri van der Steen aan het startlint. Van der Steen ontving van de FIM een wildcard voor de Grand Prix op wat ook wel de ‘droombaan’ van Eenrum wordt genoemd.

Buitenlandse concurrentie

Het grootste gevaar voor onze landgenoten komt bijvoorbeeld van Erik Riss (D), ·Joonas Kylmakorpi (FIN), Richard Hall (GB), Mathieu Tresarrieu (F) en Stephan Katt (D). Mannen die het de Nederlanders ongetwijfeld lastig gaan maken waar het gaat om de WK-punten.

Bijprogramma

Naast het Grand Prix-geweld kent Eenrum uiteraard ook een prima bijprogramma dat al op zaterdag 15 augustus begint. Op die dag komen de 85cc, 125cc Jeugd, Power Girls, Follow Up, Runner Up, Shorttrack ST1, 125cc Specials, Specials Nationaal, EVLS Classics in actie. Een van de grote trekpleisters op de zaterdag is de ‘Nederlandse’ Engelsman Bob Dolman. Dolman, die een groot aantal jaren in de buurt van Eenrum woonde zal ook nu weer willen vlammen op wat hij nog steeds zijn favoriete baan noemt.

Op zondag zullen naast de sterren in de WK-cyclus ook de zijspannen hun opwachting maken. Markus Brandhofer zal ontbreken, hij wordt vervangen door vice-Europees kampioen Nick Radley met dochter Abi Radley in de bak. Brandhofer brak zijn een van zijn vingers bij het klussen waardoor hij drie weken niet mag rijden.

Kijk voor meer informatie op www.mceenrum.nl.

Documenten

Aanvullend reglement
Deelnemerslijst WK langbaan
Deelnemerslijst ONK ST2