KNMV Motocross Scoutingsdagen 2015


KNMV - 10 augustus, 2015

Eind september en begin oktober zijn er weer KNMV Motocross Scoutingsdagen.
Deze dagen vormen dé kans voor getalenteerde Nederlandse motocrossers om zich in de kijker te rijden voor een plaats in de Nationale of Internationale Selectie van de KNMV. De inschrijving is vanaf heden geopend!

Wanneer en waar:

  • Dinsdag 29 september in Lelystad. Klassen: 50cc en 65cc. Reservedatum: maandag 12 oktober.
  • Vrijdag 2 oktober in Emmer-Compascuum. Klasse: 85cc. Reservedatum: dinsdag 13 oktober.
  • Dinsdag 6 oktober in Veldhoven. Klassen: 125cc en MX2. Reservedatum: donderdag 15 oktober.

De scoutingsdag duurt een hele dag. Exacte tijden worden later bekend gemaakt. Indien er vanwege een gegronde reden de oorspronkelijke scoutingsdag niet doorgang kan vinden, wordt uitgeweken naar de reservedatum. Dit wordt dan uiteraard zo spoedig mogelijk gecommuniceerd.

Inhaaldatum

Voor coureurs die geblesseerd zijn op de officiële datums van de KNMV Motocross Scoutingsdagen, is er een inhaaldatum beschikbaar. Graag wel direct aanmelden zodra de inschrijving voor de scoutingsdagen open gaat.

Inhaaldatum:

  • Dinsdag 1 december op een nader bekend te maken locatie, voor alle klassen.

Defensie

Rijders die na de rijtechnische scoutingdagen in Lelystad, Emmen en Eindhoven geselecteerd zijn worden vervolgens uitgenodigd om deel te nemen aan het fysieke scoutingstraject bij Defensie. We zijn dan te gast bij 11 Lucht Mobiele Brigade in Schaarsbergen (Arnhem). 

De fysieke testdagen zijn: op donderdag 22 oktober en vrijdag 23 oktober. Reservedatum donderdag 18 december (onder voorbehoud).

Voor wie?

Voor licentiehouders met een Nederlands paspoort die momenteel uitkomen in de landelijke KNMV (jeugd) motocrosscompetitie, in de klassen 50cc, 65cc, 85cc, 125cc of MX2. Als voorwaarde voor de MX2 geldt dat de rijder in 2016 volledig gaat deelnemen aan een internationale competitie (ADAC, EK of WK). De maximumleeftijd voor de KNMV Motocross Scoutingsdagen is 19 jaar. Rijders geboren vóór 1 oktober 1996 zijn uitgesloten van deelname.

Coureurs die nu nog niet actief zijn in de KNMV-jeugdcompetitie en hierin volgend jaar wel gaan uitkomen, kunnen zich ook aanmelden.

Circuittraining voor de afvallers

Voor de deelnemers aan de scoutingdagen die niet door de selectie zijn gekomen, wordt in 2016 een aparte circuittraining georganiseerd. Onder leiding van KNMV bondscoach Marcel Hartman en een aantal KNMV trainers krijgen deze rijders een leerzame trainingsdag aangeboden waarbij de trainers extra aandacht schenken aan motorvaardigheid alsmede kijken naar de progressie van de rijders in de baan.

Aanmelden

De inschrijving is vanaf nu geopend. Aanmelden geschiedt door het invullen van het aanmeldformulier. Mail deze vervolgens ingevuld naar topsport@knmv.nl. Het aanmeldformulier moet uiterlijk maandag 21 september in ons bezit zijn! Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Neem voor eventuele vragen contact op met Mario Pieterse via 026-352 8532. Kijk hier voor meer informatie over de KNMV-selecties.