Internationaal KNMV Racecamp groot succes


KNMV - 13 augustus, 2015

Maar liefst 70 jonge coureurs, een groep van 10 EK-rijders en uiteraard KNMV-bondscoach wegrace Barry Veneman hebben gezamenlijk de 3e editie van het KNMV Racecamp, dat van 10 t/m 12 augustus plaatsvond op de TT Junior Track in Assen, tot een groot succes gemaakt.

Het KNMV Racecamp had dit jaar een internationaal karakter door een aantal buitenlandse deelnemers die gebruik maakten van de mogelijkheid om te trainen op de baan waar vanaf vrijdag 14 augustus t/m zondag 16 augustus het EK minibikes wordt verreden. Mede daardoor en dankzij de eerdere succesvol verlopen edities, was het KNMV Racecamp dan ook volgeboekt. Gedurende drie dagen werd er in verschillende lay-outs gereden op het TT Junior Track. Op de laatste dag werd de EK-lay-out gebruikt. Naast het rijden op de baan was er ook sport en spel en vermaakten ook de meegekomen broers en zusjes zich volop.

Bondscoach Barry Veneman had een indrukwekkende hoeveelheid Nederlandse EK- en WK-coureurs opgetrommeld om te assisteren tijdens het leukste zomerkamp van het jaar. Bo Bendsneyder, Robert Schotman, Walid Soppe, Kevin Valk, Jasper Iwema, Rob Hartog, Wayne Tessels, Tony Covena, Scott Deroue en Jaimie van Sikkelerus werkten belangeloos mee om de Racecamp-deelnemers te begeleiden en het nodige te leren. Veneman: “Het is een succesvol kamp geworden waarbij de kinderen veel hebben geleerd. Het was heel erg druk en nu gaan we op naar het EK minibikes. Kijken of we de Italianen kunnen verslaan!”

Talent naar de top

Het KNMV Racecamp maakt onderdeel uit van het KNMV-beleid om te investeren in de jeugd en de opleiding daarvan. De motorbond ondersteunt financieel organisaties en competities zoals Racekids, RAP Holland, Molenaar NSF100, SOBW, Moriwaki 250 Junior Cup en de KTM RC 390 Cup. Door het inzetten van KNMV-trainers wordt er gezorgd voor een veilig sportklimaat en worden sporters sneller opgeleid. Sinds 2012 wordt de TT Junior Track ingezet voor extra trainingen van de jeugd buiten de races om. De resultaten zijn hiervan inmiddels op hoog niveau zichtbaar! Daarnaast wordt de groep van coureurs breder en worden er nieuwe kinderen bereikt: van wezenlijk belang voor de wegracesport.