Buitenlands bezoek voor VRO Risico


KNMV - 26 augustus, 2015

Op dinsdag 25 augustus 2015 werden diverse buitenlandse gasten op het KNMV-bondsbureau ontvangen om kennis te maken met de VRO Risico.

Nadat de VRO Risico in Nederland, mede door de SWOV-onderbouwing, vaste voet aan de grond heeft gekregen en in sommige provincies zelfs met overheidssubsidie wordt aangeboden, is de KNMV druk doende om deze verkeerscursus internationaal op de kaart te zetten. Zo waren deze week medewerkers van de ACEM, de organisatie van Europese fabrikanten die in Brussel is gevestigd, te gast op het bondbureau. Verder had de ADAC, de Duitse motorbond en het IFZ (Institut für Zweiradsicherheit) een delegatie gestuurd.

In Arnhem kregen zij een kijkje in de keuken van de VRO Risico. Uiteraard werden eerst de achtergronden met het ‘hoe en waarom’ toegelicht, waarna de beste kennismaking volgde: zelf meedoen. De Duitsers waren zelf op de motor gekomen en aan de andere gasten werd een motor beschikbaar gesteld. Onder vakkundige begeleiding volgde het internationale gezelschap in het Arnhemse verkeer een VRO Risico die door hun Nederlandse collega’s is ontwikkeld. Allen waren zeer onder de indruk en konden met hun ervaringen het thuisfront verder informeren.

Het eigen opleidingentraject van de motorbond wordt eind deze week weer opgepakt als de nieuwe cursus voor de KGI (KNMV Gediplomeerd Instructeur) van start gaat.