Battle of the Nations seizoensafsluiter


KNMV - 19 augustus, 2015

Op 10 en 11 oktober 2015 worden op het TT Circuit Assen de laatste ONK-races van het seizoen verreden en daarbij wordt groots uitgepakt!

In de klassen supersport, superbikes en zijspannen wordt gereden voor het BeNeCup kampioenschap. Daarnaast zullen de FIM Europe Supermono, KTM RC390 Cup, NK classics, Classics GP en de 3D Cup hun seizoen afsluiten. Alle klassen rijden twee kwalificatieraces. De Supersport, Superbikes, Sidecars, 3D Cup en FIM Europe Supermono Cup rijden twee wedstrijden. De coureurs van de NK Classics en KTM RC Cup rijden één wedstrijd tijdens dit weekend. Bekijk onderaan dit artikel de bijbehorende documenten.
 
De naam van dit nieuwe evenement is the Battle of the Nations. Het krijgt een geheel andere invulling dan doorgaans bij race-events het geval is, met name op de paddock maar deels ook in het raceprogramma. Hierdoor komt de beleving van het motorrijden en de wegracesport samen in deze unieke setting. De organisatie is in handen van het TT Circuit Assen.

Zondag 11 oktober zijn op de paddock fanzones voor de echte racelanden met merkenclubs, bijzondere motoren en live muziek. Veel merkenclubs hebben zich al aangemeld en kunnen hun leden een aantal ronden op het circuit bieden. Tot 1 september kunnen clubs zich aanmelden om bij dit evenement aanwezig te zijn.

Verder is er een groot aantal activiteiten voor jong en oud. Zoals rijden op een elektrische crossmotor, het loopfietsparcours voor de allerkleinsten en een bandenwisselwedstrijd. Wil je je eigen motor te koop aanbieden? Ook dat kan! Het doel: een supermooie dag voor alle echte motorliefhebbers. Een dag die traditie wordt (www.ttcircuit.com/botn).

Documenten

Aanvullend reglement
Supplementary Regulations
Tijdschema