WSBK Assen


KNMV - 18 april, 2015

Michael van der Mark rijdt dit weekend zijn World Superbike thuisrace op het TT circuit in Assen. Ook in de andere klassen komen diverse Nederlanders aan de start.

Kwalificatie

World Superbike:
Tom Sykes wist zijn Kawasaki ZX-10R op pole te parkeren, naast hem op de eerste startrij staan zijn teamgenoot Jonathan Rea en Leon Haslam. Michael van der Mark had de pole kortstondig in handen maar werd uiteindelijk vijfde.

EK Superstock 1000:
Lorenzo Savadori zal zondagmiddag vanaf pole mogen vertrekken, Raffaele de Rosa noteerde de tweede tijd voor Roberto Tamburini. Kevin Valk werd tiende, Danny de Boer elfde, Wayne Tessels 20e en Tony Covena 22e.

EK Superstock 600:
Toprak Razgatlioglu wist in de kwalificatie de pole te pakken, de Turk was twee tienden van een seconde sneller dan Michael Ruben Rinaldi. Hugo Clere werd derde. Rob Hartog was de beste Nederlander met zijn achtste plaats, de eerstevolgende landgenoot is Chris Nobel op de 24e plaats. Ricardo Brink kreeg na zijn stevige crash in de tweede vrije training van de doktoren toestemming om van start te gaan en reed de R2B Yamaha naar de 32e plaats. Bobby Bos zal vanaf de 38e plaats mogen starten.

European Junior Cup:
De Est Hannes Soomer pakte de pole. Emanuele Pusceddu werd derde voor de Nederlander Karlo Slager. Jaimie van Sikkelerus wist de 16e tijd te noteren, wildcard deelnemer Quentin Koers reed zich naar de 26e startplek.

Race

 
World Superbike Race 1:
De race is gewonnen door Jonathan Rea, die vanaf de start de leiding in handen nam. Vlak achter de winnaar was een mooie strijd te zien. Chaz Davies werd tweede, Michael van de Mark kwam als derde over de finish.

World Superbike Race 2:
Ook in de tweede race wist Michael van der Mark de toeschouwers op de banken te krijgen, de Pata Honda rijder wist in de laatste ronde Leon Haslam te passeren en kwam net als in de eerste race achter Jonathan Rea en Chaz Davies als derde over de finish.

EK Superstock 600:
Razgatlioglu won ook deze race voor Rinaldi, Tuuli werd derde. Rob Hartog kwam in het gevecht om de zesde plaats als winnaar uit de bus. Ricardo Brink kwam in de achtste ronde ten val en kon opnieuw naar het medisch centrum. Bos kwam als 25e over de finish.

FIM Superstock 1000:
Wayne Tessels werd met een 11e plaats de beste Nederlander in de race die werd gewonnen door Lorenzo Savadori. Tony Covena reed naar de 13e positie. Wildcardrijder Danny de Boer greep met een 16e plaats net naast de punten.

European Junior Cup:

In de tweede ronde van de Pata European Junior Cup greep Javier Orellana de winst. Hij versloeg daarmee de van pole vertrokken Hannes Soomer. Emanuele Pusceddu maakte het podium compleet. Jaimie van Sikkelerus werd met een 13e positie beste Nederlander. Wildcardrijder Quentin Koers werd 19e.

Dutch Superbikes:

Als toetje stond de race van de Dutch Superbikes op het programma. Het podium was als volgt: 1. Koen Zeelen 2. Peter Schalken 3 Enzo Momerency (BMB).