WSBK Aragon


KNMV - 11 april, 2015

Dit weekend wordt op het Spaanse Motorland Aragon gereden voor het WK Superbike. Ook de EK Superstock 600 en 1000 en de European Junior Cup staan op het programma, met diverse Nederlanders aan de start.

Kwalificatie

WSBK:
De pole is voor Leon Haslam, die verrassend de snelste was voor Chaz Davies en Tom Sykes. Michael van der Mark werd elfde.

EK Superstock 1000:
Lorenzo Savadori wist de eerste pole van het seizoen te pakken, voor Roberto Tamburini en Kev Coghlan. Tony Covena was met de 18e tijd de beste Nederlander. Daarachter was het Nigel Walraven met een 24e plaats, vlak achter hem Wayne Tessels (25e), Kevin Valk kwam niet verder dan de 28e tijd.

EK Superstock 600:
Michael Ruben Rinaldi wist de snelste tijd te noteren, Guillaume Antiga werd tweede voor Andrea Tucci. De Nederlanders staan helaas wat verder naar achteren. Rob Hartog wist de MtM Kawasaki naar een 23e tijd te rijden en Ricardo Brink zal op de R2B Racing team Holland Yamaha vanaf de 31e plaats aan zijn eerste race mogen beginnen.

European Junior Cup:
Mika Perez wist de pole te bemachtigen voor de eerste race van het seizoen. Guillaume Raymond werd tweede voor Paolo Grassia. Karlo Slager was met de achtste tijd de beste Nederlander. Jaimie van Sikkelerus zal vanaf de 18e plek van start gaan.

Race

  
WSBK Race 1:
Jonathan Rea wist zijn vierde race van dit seizoen te winnen, de Kawasaki rijder kwam vlak voor Chaz Davies over de streep, Tom Sykes werd derde. Michael van der Mark moest halverwege opgeven met een technisch probleem, hij reed op dat moment in achtste positie.

WSBK Race 2:
Aruba.it Ducati coureur Chaz Davies pakte de overwinning. Jonathan Rea werd tweede voor Leon Haslam. Michael van der Mark kwam als achtste over de finish.

EK Superstock 1000:
Aprilia rijder Lorenzo Savadori reed bijna de hele race aan de leiding, maar de winst ging naar Roberto Tamburini. Kev Coghlan reed naar de derde plaats. Tony Covena was met de 13e plaats de beste Nederlander. Kevin Valk kwam ten val en moest opgeven. Wayne Tessels kwam als 18e over de finish.

EK Superstock 600 race 1:
Toprak Razgatioglu kreeg de overwinning in zijn schoot geworpen toen zijn achtervolger Ruben Michael Rinaldi vlak voor het einde van de race onderuit ging. De Italiaan Federico Caricasulo pakte met een fotofinish en 0,008 sec voorsprong de tweede plaats, net voor de Belg Gauthier Duwelz die derde werd. Rob Hartog werd op de 22e plaats afgevlagd, net voor Ricardo Brink die 23e werd.

EK Superstock 600 race 2:
Toprak Razgatlioglu won zijn tweede race, voor Federico Caricasulo en Gauthier Duwelz. MtM Kawasaki rijder Rob Hartog wist als 15e over de finish te komen en zijn eerste punt te pakken. Ricardo Brink sloot de race af op de 26e plaats.

European Junior Cup:
Javier Orellana won de eerste race van het seizoen. Paolo Grassia werd tweede voor Pusceddu. De enige Nederlandse deelnemer was Jaimie van Sikkelerus met een 12e plaats.