WK Zijspanrace Le Mans


KNMV - 17 april, 2015

Dit weekend werd op het Franse circuit van Le Mans de tweede ronde verreden van de WK zijspannen. Zowel de kwalificatie als de race werden onder droge omstandigheden verreden. Streuer/Koerts pakten een knappe derde plaats.

Kwalificatie

 
Zoals verwacht pakte het Engels/Franse team van Reeves en Cluze de pole.  De strijd om de tweede plaats ging tussen Paivarinta en Streuer. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd, ze wisselden dan ook haast per ronde van positie. Uiteindelijk was het de Fin die aan het langste eind trok en met maar 2/10e van een seconde voorsprong de tweede plaats opeiste. Team Streuer was dan ook zeer tevreden met de neergezette tijd, het verschil met de pole is nog nooit zo klein geweest. En dat biedt perspectief voor de race van morgen volgens de stuurman uit Grolloo.

Race

 
Zoals verwacht pakten Tim Reeves en Gregory Cluze de overwinning, zij lagen van start tot finish aan de leiding. En dat was na de hevige strijd vorige week om de eerste plaats nu een saaie bedoening. Maar dat maakten de teams van Paivarinta en Streuer meer dan goed. Ook zij waren direct goed weg. En de strijd om de tweede plaats brandde al direct in de eerste ronde los. Dit gevecht duurde tot de 17e ronde, waarbij team Streuer in de 9e ronde nog wel een halve ronde de 2e plaats in handen kreeg. In ronde 17 moest Streuer zich gewonnen geven en koos er voor de race beheerst uit te rijden, en dat kon dan ook gerust want hun voorsprong op de vierde plaats was al opgelopen naar een halve minuut.