WK Zijspancross Zwitserland


KNMV - 06 april, 2015

Voor de zijspancrossers stond dit weekend de openings Grand Prix in het Zwitserse Frauenfeld op het programma. Door overvloedige regen moest het wedstrijdschema drastisch worden aangepast. Op zaterdag werd niet gereden, zowel de kwalificaties als de wedstrijden vonden op maandag plaats.

Kwalificatie

De snelste tijd was voor Adriaenssen/Van den Bogaart, voor de Franse combinatie Giraud/Musset en Daniël Willemsen met Robbie Bax.

Eerste manche

De eerste manche werd gewonnen door de regerend wereldkampioenen Adriaenssen/Van den Bogaart, gevolgd door Hendrickx/Mucenieks en Bax/Stupelis. Giraud/Musset werden vierde en Willemsen/Bax legden beslag op de vijfde plaats.

Tweede manche

De Franse combinatie Giraud/Musset won de tweede manche, voor Adriaenssen/Van den Bogaart, Bax/Stupelis en Hendrickx/Mucenieks. Willemsen/Bax eindigden net als in de eerste manche als vijfde.

De dagoverwinning ging naar Adriaenssen/Van den Bogaart, op het podium vergezeld door Giraud/Musset en Bax/Stupelis. Dit is ook de volgorde in de tussenstand voor het Wereldkampioenschap.

De volgende Grand Prix is op zondag 12 april in Castelnau-de-Lévis in Frankrijk