WK Zijspancross Spanje


KNMV - 18 april, 2015

De derde wedstrijd om het Wereldkampioenschap Zijspancross was in het Spaanse Malpertida.

Kwalificatie

 
Etienne Bax en Kaspars Stupelis hebben de kwalificatieheat weten te winnen, ze bleven de grote concurrenten in de strijd om de wereldtitel Giraud/Musset en Adriaenssen/Van den Bogaart voor.

Wedstrijd

De openingsreeks werd gewonnen door Bax/Stupelis, voor Giraud/Musset en Adriaenssen/Van den Bogaart, net als in de kwalificatie.

In de tweede manche lag Adriaenssen op kop, tot hij vier ronden voor het einde over de kop ging. Bax/Stupelis zaten er vlak achter en konden een botsing niet voorkomen. Hierbij beschadigde een koeler van de motor van Bax, waardoor uitrijden niet meer mogelijk was. Duwend bereikten ze nog de finish, maar een hoge klassering zat er er niet meer in. Het Franse duo Giraud/Musset won de tweede manche, voor Jan Hendrickx/Elvijs Mucenieks en Stuart Brown/Joshua Chamberlain. De dagzege ging ook naar de combi uit Frankrijk, Hendrickx legde daarin beslag op de tweede stek, Adriaenssen werd overall derde.

De beste Nederlandse combinatie werden Willemsen/Bax op een zesde plaats gevolgd door Van Werven/Beunk en Hermans/Van Gaalen op een zevende en een achtste plaats.

Tussenstand Wereldkampioenschap

Bax verzamelde in Spanje 31 (25 en 6) punten. Giraud voegde 47 (22 en 25) punten toe aan zijn totaal in het algemeen klassement. De Fransman lost daardoor Adriaenssen af als leider in het WK. Bax staat inmiddels 24 punten achter Giraud.