Voordelige motorcursus voor inwoners Zuid-Holland


KNMV - 03 april, 2015

Na Overijssel, Friesland, Noord en Zuidwest Drenthe, kunnen nu ook motorrijders in Zuid-Holland dankzij subsidie van de provincie voor slechts € 50,- een VRO Risico volgen

Update 7 april:

Wegens groot succes zijn inmiddels alle subsidieplaatsen al vergeven. Indien er meer plaatsen beschikbaar komen, dan zullen wij dat melden via onze website en nieuwsbrief.

Deze Voortgezette Rijopleiding (VRO), die plaatsvindt op de openbare weg, leert motorrijders om risico’s in het verkeer eerder en beter te herkennen zodat men kan voorkomen in gevaarlijke verkeerssituaties verzeild te raken.

Videoanalyse

Tijdens de cursus wordt gewerkt met videoanalyse. Je wordt tijdens de praktijkrit gefilmd zodat de rit daarna gezamenlijk kan worden besproken. Hierdoor krijg je als deelnemer de kans jouw eigen rijgedrag te analyseren en te verbeteren. De videoanalyse geeft bovendien een dynamische impuls aan discussies over risicovolle situaties.

Bewezen effectief

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de VRO Risico. De wetenschappers kwamen tot de conclusie dat deze motortraining op zowel de korte termijn als de lange termijn een positief effect heeft op veilig rijgedrag en gevaarherkenning.

Reserveer nu je plaats

De provincie Zuid-Holland vindt de VRO Risico bijzonder waardevol. Daarom bieden zij de inwoners fikse korting op het cursusgeld. In plaats van € 225,- betalen zij daarom slechts €50,-*. Bovendien levert het deelnamecertificaat bij diverse verzekeringsmaatschappijen nog eens premiekorting op! Er zijn slechts een beperkt aantal subsidieplaatsen voor Zuid-Hollandse motorrijders beschikbaar. Boek daarom nu jouw VRO Risico via de KNMV-cursuskalender. Op de VRO Risico-pagina vind je meer informatie over deze motortraining.

* De korting wordt na inschrijving handmatig toegepast op de factuur.