Veel wegwerkzaamheden Rijkswaterstaat van start


KNMV - 09 april, 2015

Het wegwerkseizoen is weer begonnen. De komende tijd werkt Rijkswaterstaat voor een betere bereikbaarheid regelmatig aan de weg. Hou als weggebruiker daarom rekening met hinder als gevolg van de werkzaamheden.

De meeste hinder door werkzaamheden wordt in de regio’s Zuid-Holland en Utrecht verwacht. Aankomend weekend moeten weggebruikers rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten door de werkzaamheden op de A4 Ypenburg – Prins Clausplein.

Werkzaamheden met de meeste hinder

Onderstaande werkzaamheden leveren in 2015 waarschijnlijk het meeste hinder op:

  • A12 Galecopperbrug bij Utrecht: in beide richtingen versmalde en verschoven rijstroken van maandag 20 april tot het najaar, vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal.
  • A1 Bunschouten – Hoevelaken: weekendafsluiting in mei vanwege verbreding tot 3 rijstroken.
  • A16 Van Brienenoordbrug, vanuit het zuiden richting Rotterdam: twee weekendafsluitingen hoofdrijbaan in juli en augustus en een 9-daagse afsluiting van de parallelrijbaan in juli vanwege onderhoud aan het asfalt.
  • A44 Den Haag – Amsterdam: drie weekendafsluitingen in juli en augustus vanwege onderhoud aan asfalt.
  • A13 Delft – Kleinpolderplein: weekendafsluiting in september vanwege onderhoud aan verharding en voegovergangen.

Mooi weer = drukte op de weg

Met het mooie weer in aantocht neemt de drukte op de weg toe, waaronder ook veel motorrijders. En dat betekent extra opletten voor iedereen. Hoofd Verkeer en Rijopleidingen Arjan Everink: “Wegwerkzaamheden in combinatie met mooi weer en meer motorrijders vraagt extra alertheid van alle verkeersdeelnemers.”

Kijk voor meer informatie over de wegwerkzaamheden op www.vanAnaarBeter.nl.