Update: RDW zoekt oplossing voor motoren met afneembaar zijspan


KNMV - 07 april, 2015

De RDW gaat het kentekenregister voor motorfietsen opschonen en wil iedere motor registreren als motorfiets zonder zijspan (L3e) of als motor met zijspan (L4e). Met de derde mogelijkheid, een motor met afneembaar zijspan, is geen rekening gehouden. Mogelijk komt er echter nu een oplossing.

De Federatie Historische Automobiel en Motorfietsenclubs (FEHAC) heeft overleg gehad met de RDW. Zij zijn bereid om mee te denken om een oplossing te bieden voor de registratie van de aparte categorie: motoren met afneembaar zijspan.

De oplossing is niet om twee kentekens af te geven. De Europese Unie heeft geüniformeerd wat allemaal in het nationale kentekenregister moet worden vastgelegd over een voertuig. Per land kunnen specifiek voor alleen dat land zaken aan toegevoegd worden: via een zogenoemde Nationale Bijzonderheid. Als de RDW een methode heeft gevonden om een motor met afneembaar zijspan te registreren, dan zullen we dit melden. Omdat dit onderzoek nog gaande is adviseert de FEHAC de eigenaren van een motorfiets met afneembaar zijspan nog even te wachten met het aanvragen van een nieuw kenteken.

Oproep

Eerder zijn motorfietseigenaren al opgeroepen zich te melden indien ze over een motor met afneembaar zijspan beschikken. Heb je nog niet gereageerd, doe dit dan alsnog. Meld je via mail bij ctw@fehac.nl of via het FEHAC-secretariaat Bunnik via secretariaat@fehac.nl. Vermeld in je mail het kenteken, merk en type van motorfiets en zijspan en of je ook wisselend  gebruik maakt van het zijspan. Hoe meer reacties en hoe meer mensen het betreft: des te groter is het probleem waarmee de RDW geconfronteerd kan worden.

Lees ook: Zijspan? Check je registratie bij de RDW.